KulturSpel

Zlatan Legends: ett actionspäckat fotbollsspel

Zlatan Ibrahimovic är som vi alla vet en av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna (i alla fall enligt min åsikt). Denna storslagna fotbollsspelare har nu även lirkat sig in i spelvärlden. Tillsammans med svenska spelutvecklarna ISBIT GAMES bjuder Zlatan oss på ett actionspäckat fotbollsspel utan dess like. Spelet leder oss in i ett futuristiskt sci-fi tema där du antar rollen som Zlatan där hela universums existens vilar i dina händer. I det här fallet ditt pekfinger.

Du får i tidigt skede möjligheten att skräddarsy din egna Zlatan, alltifrån utseendet på kläderna till vilken färg din egna boll ska ha. Du får även möjligheten att lära känna Zandra, en av medlemmarna i din besättning, som hjälper dig med att utveckla dina egenskaper under spelets gång. När man känner sig redo går man rask vidare in i spelarenan, där du får tampas mot likasinnade vinst benägna spelare. Var inte rädd att misslyckas under första försöket, ger det tid. För precis som i det verkliga livet krävs det mycket träning och repetition, speciellt när det gäller det här spelet.

Efter ett par minuter, som sedan blev ett par timmar, började jag inse att man blev helt uppslukad av spelets höga tempo. Det gjorde ju inte saken bättre av att det går på tid och att det dessutom är ett kompetitivt spel där du möter andra spelare från jordens alla hörn. Jag kan redan nu medge att jag har haft mina stunder då jag varit extremt nära att slänga min mobil åt fanders. Enbart för att jag var 1 sekund efter ”Champion_12”-spelaren.

I sin helhet är Zlatan Legends ett väldigt underhållande och påfrestande spel. Spelet har ett fungerande koncept med en liten nypa nyanserad tvist på toppen. Det märks att Zlatan har varit i nära samarbete med ISBIT GAMES. Det är inte mer än rätt eftersom Zlatan själv är en ganska inbiten TV-spels entusiast. Dock kan jag tycka att Zlatans självbelåtna röst i spelet blev lite väl mycket för min smak. Jag menar hela spelets koncept genomsyrar Zlatans självbelåtna attityd, men vad gör det? Det är ju ändå Zlatan Ibrahimovic vi talar om.

Zlatan Legends
Åldersgräns: 4+
Lanseringsdag: 17 augusti 2017
Format: Kräver iOS 8.0 eller senare. Kompatibel med iPhone, iPad och iPod touch. Finns på Appstore och Googleplay.
Utvecklare: ISBIT GAMES AB
Betyg: 3 av 5 Kronblad

 

Källa: http://isbitgames.com/press/zlatan_legends.html

Tags
Translate »
Close