Film och TvKulturWebb-tv

Wreck Of Blues på Tv100.se, fredag 23 februari

Skånepågar Levererar

Skånepågen Pontus Snibb och Pontus Snibb´s Wreck Of Blues med pappa Håkan Nyberg på trummor och Kalle Johansson på bas bjöd på ett releaseparty som fick den publikfyllda Folk å Rock lokalen i Malmö att lyfta från marken. Grabbarna visar med tydlighet att bluesen lever och är i allra högsta grad aktuell i musikälskares värld. Man kan med klarhet se naturbegåvningen hos Pontus som låtproducent och hur trion faller in i varandra under livespelningen som om det varit inövat.

Tillsammans med gästerna Pelle Jernryd och Magnus Nörrenberg lyfter grabbarna taket och tar gästerna till en ny nivå när man blandar låtar från tidigare släpp med den nyproducerade plattan

Bandet släpper sitt andra album och Pontus berättar att den dedikerats en nära vän och blueskille från Sverige, Sven Zetterberg vilken gick ur tiden i december 2016.

Albumet ”Too Late To Die Young” ges ut av Off Yer Rocka Recordings och är även namnet på sista låten på plattan, Pontus berättar hur han fick till det sound han ville förmedla genom att spela in i badrummet tidigt på morgonen innan han druckit kaffe för att behålla den rätta raspigheten i rösten. Tio helt nyskrivna originallåtar tillsammans med en tolkning av Peter Greens Fleetwood Mac-klassiker ”Jumping at Shadows” ger fansen full valuta för sina pengar och mer därtill. Detta är en rockig Blues som har toner av old school och som man med en grym lätthet tar till sitt hjärta.

Som enda produktionsbolag fick Fireseco Productions närvara under releasepartyt och vi fick en hjärtlig intervju med Grabbarna som på Malmöitiska berättar hur de blivit mer som en familj än bara band medlemmar, vilket man tydligt ser i samstämmigheten de har på scen. Pontus berättar hur han i mycket tidig ålder bestämde sig för att spela i band eftersom pappa Håkan Nyberg alltid varit en aktiv musiker (bland annat Nationalteatern). Pontus bestämde sig tidigt för att de skulle spela ihop och har idag över 1000 spelningar ihop och fler lär det bli. Även basisten Kalle Johansson har växt upp med musik i familjen och har även han en pappa i musikbranschen. De berättar att det är Pontus som skriver musiken men att de utvecklar låtarna ihop och att musiken liksom bara strömmar ur Pontus.

Tillsammans kommer trion att ge sig ut på en Englandsturné i april och Pontus Snibb´s Wreck of Blues ligger definitivt i världsklass. Deras Framgångar på en internationell nivå är något vi kommer att se inom en snar framtid.

Men innan dess kan ni se dem live i Svergie på Victoria teatern i Malmö under Fjellispriset den 2-3 mars och naturligtvis på Skillinge Bluesfestival den 30 mars.

Ni kan se vår oklippta och råa version av Releasepartyt på Tv100.se, fredag 23 februari kl. 20.00-22.05

Av Maria Österman / Fireseco Productions

Tags

Mattias Wåhlin

Ansvarig för lokala tidningar
Translate »
Close