Mat & DryckNyheterResa

Veganskt julbord på kryssning

I mitten av november inleds Viking Lines traditionella julbord med en vegetarisk tvist i samarbete med Svenska kocklandslaget.

Tillsammans med populära rätter som sill, skinka och Janssons frestelse ska man nu bredda det populära julbordet med flera vegetariska alternativ.

– Grönt är skönt och vi har lagt mycket tid och möda på att utveckla veganska alternativ som smakar och doftar som julen ska. Vi hoppas att alla ska våga testa åtminstone en grön rätt, chansen är stor att man hittar helt nya favoriter! Men även den som vill njuta av de mer klassiska julrätterna kan göra det med gott samvete. Det är viktigt att minska på matsvinnet redan i köket och där är respekten för råvaran helt avgörande. Exempelvis serverar vi inte bara en delikatess som sikrom, utan vi tillagar också saltad och rökt sik av den fisk som själva rommen kommer ifrån, säger Fredrik Andersson, från Svenska Kocklandslaget i ett pressmeddelande.

Sedan 2017 har kryssningsföretaget samarbetat med Svenska kocklandslaget med bland annat avancerade avsmakningsmenyer och uppdaterat erbjudandet till konferensgästerna. Bland årets nyheter finns vegetariska rätter som krämig rotfruktsgratäng med krispigt pankosströbröd, vegansk lingon och löksill samt vegansk chokladmousse med apelsin och kanel.

Från den 16 november till den 26 december serveras kocklandslagets julbord i Viking Lines bufférestauranger på alla fartyg utom Cinderella som har sin period 20 november till och med den 26 december. På Cinderella bjuds det även på ett exklusivt skaldjursjulbord i á la carte-restaurangen Seaview mellan den 20 november och den 15 december. Julbordskryssningen kostar från 355 kronor inklusive dryck och för barn upp till 17 år gäller rabatterat pris.

Underhållning ombord

– Utöver att erbjuda Östersjöns bästa mat med hållbarhet i fokus, har vi storsatsat på julunderhållning för att skapa en fantastisk stämning ombord. På nöjeskryssaren Viking Cinderella uppträder Brolle, Mimi Werner och ett helt pärlband av stjärnartister hela vägen fram till jul. Många har redan upptäckt detta och de finaste hytterna går åt först, så vill man åka ett speciellt datum och unna sig att bo lite bättre så är tipset att boka genast, säger Kenneth Gustavsson från Viking Line i ett pressmeddelande.

Mer Mat och Dryck på Kronbladet.se

Tags

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »
Close