NyheterVärlden

Väst fruktar att Ryssland stoppar illegala immigranter?

En rapport till premiärminister Theresa May om ryska trupper i Libyen

Flera brittiska medier bland annat Daily Mail, har rapporterat att premiärminister Theresa May har fått uppgifter om att elitsoldater från Ryssland är placerade i Libyen för stärka landets största opinion ledd av general Khalifa Haftar och kan leda till stora förändringar.

Man fruktar att Ryssland får en strategisk situation som gynnar öst och blir ett hot mot väst och den europeiska unionen och skulle kunna öka antal illegala immigranter när Ryssland får kontroll över kusten med general Khalifa Haftar och opinionsbildare för en ny ledning i Libyen.

Khalifa Haftar, general den största opinionen. Bild Reuters.

Källor till kronbladet menar att det är osannolikt att Ryssland vill att Europa ska få fler flyktingar då det även hotar Rysslands säkerhet med instabilt Europa som just nu har ett kaos från senaste årens immigration på flera fronter med eskalerande kriminalitet och sönderslagna kulturella normer.

Bland annat hänvisar Kronbladets källor att Ryssland har tidigare uppmanat Europa att skicka flyktingar tillbaka till Syrien som exempelvis turistas av fd syrier ex från Sverige,(tv4) mer information i tidningen Reuter. Och då är ologiken att Ryssland vill spä på oron i Europa och hota sin egna säkerhet som är grqnne. Men en viss höjd ska man ta med likväl att Ryssland använder sin nya strategiska placering i Libyen i förhandlingar med europeiska unionen det skall inte underskattas. Det är kanske situationen med oljan i Libyen som är den egentliga oron eller att man är orolig i Väst att Ryssland stoppar illegala till Europa och därmed stoppar lönedumpning och upplösande av homogena kulturella stater.

Det var med USA Barack Obama och likaså den president som fått fredspriset som angrep Libyen med att störta regimen och som eskalerade illegal immigration till Europa. Detta har även stötts av Alliansen och Sveriges riksdag i sin helhet. Mer om det tidigare kriget och Rysslands inträde går att läsa på Washington post.

/KRONBLADET

Bildkälla: Reuters

Tags

Relaterade artiklar

Translate »
Close