GranskningNäringslivNyheter

VARNING: Sajt bedrar invandrare och gästarbetare

Lurar dem att köpa svenska körkort

En sajt bedrar invandrare och gästarbetare i tron att de kan köpa körkort. Det handlar helt enkelt om lurendrejeri.

Ett nytt körkortsbedrägeri riktat mot invandrare och gästarbetare har uppdagats i Sverige. De kanske letar efter smidigt sätt att få sitt körkort validerat med en enkel handläggning via internet. Det visar sig egentligen vara rent lurendrejeri som går ut på att lura av personer pengar. Sajten är uppbyggd så att det ska vara extremt lätt att ”köpa sitt körkort”. Kronbladet har kontaktat personerna bakom sajten. Även polisen är kontakade, mer om detta inom kort.

Undviker prissättning

Sajtens utseende

På sajten som utger sig för att vara en körkortstjänst där den första rubriken är ”Köp ett svenskt körkort” undviker man att precisera kostnaden för körkortet. I avdelningen för vanliga frågor svarar de att det kostar mellan 850 Euro och 1 500 Pund, beroende på hur många kategorier du vill ha. På sajten skriver de att ett lagligt svenskt körkort kostar upp mot 2 000 Pund, cirka 23 000 kronor, inklusive körlektioner, teori och uppkörningen.

Kostnaden för ett bedrägligt körkort skulle vara cirka 10 000 kronor, för att få det exakta priset tvingas man kontakta de anonyma säljarna. De ska kontaktas via chattappen Whats app där de har kontantkort, eller sajtens kontaktforumulär.

Det är tydligt att sidan vänder sig till invandrare eller gästarbetare kanske när de  pratar om att det är långt att åka hem till sitt hemland för ordna med detaljerna för ett nytt kort. De uppmanar alltså tydligt att ordna ett körkort på ett bedrägligt sätt,se nedan. De uppmanar dock att man bör kunna köra bil innan man beställer kortet.

Kronbladet söker de som driver sajten och har nu fått svar och kommer inom kort publicera mera om de falska körkorten efter det har validerats med polisen.

Följ oss på Twitter eller Facebook för fler kommande artiklar om ämnet.

/Kronbladet

Tags
Translate »
Close