NyheterPolitikValet 2018

V lägger ned sina röster och Hanif har rätt om politiken?

LEDARKRÖNIKA

LEDARKRÖNIKA:  Det har varit en höst utan dess like och det är även djup politisk vinter som har pågått ett längre tag. Nu i dagarna så verkar det för första gången komma fram ett förslag som samlar 47% av rösterna och därmed har Vänsterpartiet blivit den stora vågmästarpartiet som avgör Sveriges öde. Igår kväll fick vår tidning ett tips från en anonym källa att V kommer släppa förbi en ny regering med S i spetsen. Hur och Varför kan man då undra? Några timmar kvar, ta och läs mer här om vår analys.

Därför: V har nu tre val att gå till mötes, och det sista valet är nog bara ifall de har en  ryggrad som de kommer att välja ett nej- Det skulle då betyda att vi får ett extraval som det så fint heter  men är kostsamt. Därför mest troligt attV  lägger ned sina röster  och om vi ska tro vår uppgiftslämnare till Kronbladet att S har gett ett bud till V för att få dem att avstå stoppa möjligheten att rösta nej men lägga ned rösterna.
Att rösta Ja är ett alternativ som aldrig kan bli verklighet för det skulle vara att gå i total konflikt med sina egna kärnväljare och för stora skador att reparera. Därmed är att lägga ned sina röster är den gyllene medelvägen.

Precis som Sverigedemokraterna så kan Vänsterpartiet resonera efter det påstådda hemliga budet från S, att lägga ned sina röster vilket i praktiken blir ett JA.
Att lägga ned sina röster så kan V sälja till budskapet till sina egna kärnväljare att det är det minst dåliga valet och att man kommer bedriva opposition att påverka S-MP-C-L-regeringen och på så sätt blidka sina väljare.
Att säga Nej som V egna väljare vill (V-Toppar vill rösta nej) är det minst troliga scenariot men likväl möjligt om V har ryggrad men av historians mått och mätt är det minsta de har.

Varför låter Vänsterpartiet släppa igenom en socialistisk regering baserad på borgerlig politik?
Det kan man undra sig men blir tydligare när man ser citatet från Hanif Bali (M) som säger att C kan få igenom all sin politik hos en M-KD regering förutom en punkt.

Bild från twitter

Den springande punkten heter ökad invandring till Sverige vilket även rimmar med det som Birger Schlaug fd MP språkrör skrev i tidningen Expressen om att Annie Lööf.  Annie är med en elitorganisation som vill öka den globala rörligheten och helt enkelt använda människor för att sänka andra människors löner.  Att skapa en värld med ökad rörlighet och minskad nationell kultur som är ett hinder.
Det har inget med att människor är mindre värda ,utan det har bara med girighet och önskan om ökad makt att kunna tjäna mer pengar på att slå människor mot människor från olika länder.

Därför är även Centerpartiets väljare den största förloraren, som har fått sin politik cementerad i 30 års utredningar, med endast skarpt förslag om ökad invandring. (Annie Lööf vill ha upp mot 30 miljoner fler människor i Sverige)  Dock så håller C på att rensa ut sina kärnväljare som är mer konservativa. Jag pratar ständigt med bönder ute på landsbygden och ser jag vad deras åsikter är så är förslagen från C inte intressanta. Flertal bönder har problem idag att deras boskap stjäls i en stor omfattning som aldrig har skådats. Bilar parkeras i skogen och bränns ut eller läger slås upp på deras mark. Tystnad från C. Vart är förslagen här?
Annie Lööf har trots allt haft lite ryggrad och erkänner att hon ”sviker” men uppfyller sitt löfte att äta sin högra sko, se bild. Men likaså är detta tragiskt att du som väljare kan aldrig lita på en politiker, det är ett väljarförakt utan dess like samt hennes ord om socialism är bara struntprat, för hon väljer nu socialismen in i sitt egna parti. Se bilder>

 

 

 

 

 

 

 

Vänsterpartiet kommer med största sannolikhet lägga ned sina röster, det är det minst besvärliga och är något de kommer få jobba med de 3 åren att reparera med sitt förtroende för sina väljare. OM de hade haft civilkurage och rösta Nej, så skulle de faktum kunna växa och börja starta ett större vänsterblock än vad de har idag men tyvärr så är nog korruptionen av makt långt inne i vänsterns högkvarter som inte kan täppa läckor.

Vi får se, vår artikel igår, och denna krönika går emot mediesverige, då de flesta tyckare säger att V kommer rösta Nej, men om några timmar vet vi.  Varmt välkommen till att läsa fler krönikor på Kronbladet.

Kronbladets ledarredaktion

Sponsra vår verksamhet med Swish till

123 651 63 48 skriv i meddelande: Kronbladet

Utan ert stöd så kan vi inte bedriva fri opinion.

Tags
Translate »
Close