NyheterPolitikVärlden

USA: Donald Trump segrare och blir inte ” sitting Duck” efter mellanårsvalet

USA:  I mellanårsvalet som avgjordes mer eller mindre nu i midnatt som var, så vann demokraterna i representanthuset med 204 mandat mot 185 republikanerna men i senaten besegrades demokraterna med 44 mot 52 mandat för republikanerna men är ett starkt betyg för den sittande presidenten.

Därmed så blev valet speciellt då Donald Trump blir den första presidenten på 18 år som inte blir en så kallad ”sitting Duck”. Både Barack Obama ( demokraterna) och George Bush den yngre .( republikanerna) var lama presidenter med liten makt. Donald Trump får fortsatt makt över federala lagar och kan ses som ett starkt betyg inför kommande presidentval.

Likväl finns det utmaningar enligt Fox News, citat

Men Fox News ’beslutsbeskrivning menar att demokraterna nu kommer att kontrollera kammaren ger hopp till liberaler som vill fortsätta utredningen om ev rysslandskopplingar och till och med införa artiklar om förföljelse mot presidenten. Demokrater kommer också att kunna stoppa många saker på Trumps lagstiftningsagenda, gränsvägsfinansiering och en ny medelklass skattesänkning.”

Men en expert som Kronbladet har talat med hävdar att detta ger ett politiskt utrymme för Trump att lägga ansvaret på Demokraterna inför presidentvalet om vissa beslut inte går igenom och kan då ge Donald Trump en ytterligare presidentperiod i förlängningen och i senaten så har presidenten fått in republikaner som stödjer presidenten inom partiet.

/Kronbladet


Källor:

Kronbladet

Fox News

Twitter

 

Tags

Relaterade artiklar

Translate »
Close