NyheterPolitikSverigeValet 2018

Tryckfel på samtliga röstkort

Alla röstkort som nu skickats ut till röstberättigade i Sverige har tryckfel. Telefonnummer till din länsstyrelse samt din kommun har bytt plats. Trots detta kommer röstkorten fortfarande vara giltiga och kommer ej bytas ut.

Under de senaste och kommande dagar har röstkorten börjat skickas ut till alla röstberättigade i Sverige. Valmyndigheten meddelade under Fredagen den 17e Augusti att man råkat ut för ett tryckfel på samtliga röstkort.

Det är alltså telefonnumret som går till din länsstyrelse samt din kommun som helt enkelt bytt plats med varandra. Valmyndigheten påpekar dock att röstkortet fortfarande är giltigt och man kommer inte byta ut korten.

Kan dock skapa förvirring

Däremot så är det många som fortfarande ringer till både länsstyrelsen och kommuner för att ställa frågor om röstningen och hur det går till. Där kan det nu då skapa en viss förvirring menar Valmyndigheten om man försöker ringa sin kommun men kommer till länsstyrelsen istället och vice versa.

För att undvika felringningar och onödiga kötider i telefon uppmanar nu valmyndigheten alla som vill ringa sin kommun eller länsstyrelse att lägga en extra tanke på vilket telefonnummer man ringer.


Kan det bli värre?

View Results

Loading ... Loading ...
Tags

2 Kommentarer

  1. Ja de va la klart att vänstern på alla fega sätt försöker slippa förlora valet, men vi hoppas att rättvisan får sin gång med ärliga valövervakare som inte är betqlda av Soros & Co!

  2. Nu är vi i klass med bananrepublikerna där FN sänder valövervakare, för att försvåra för valfusk.

Translate »
Close