Film och TvKulturStreming-tips

Topplista – favoriter bland Netflix egna material

Stranger Things

Netflix har på bara några år gått från att vara en bland många streamingsidor till att bli en ledande streamingjätte med ett stort utbud och med massor av egenproducerade serier och filmer. Vi tycker det finns mycket bra och sevärt av Netflix egenproducerade material som man bara inte får missa – därför kommer nu våra favoriter 

House of Cards

Det lågintensiva politiska dramat som utspelat sig sedan säsong 1 kom år 2013 har fått en ny säsong. Det maktgalna, cyniska och ofattbart intelligenta paret Frank (Kevin Spacey) och Claire Underwood (Robin Wright) använder både list, cynism och mod för att klättra upp för den konkurrenskraftiga karriärsstegen i Washington D.C.

Ozark

Vi får följa en, till ytan normal, familj. Men pappan i familjen, Marty, har i hemlighet tvättat pengar åt en mexikansk kartell och en dag går allting fel. För att undkomma en brutal död flyr familjen från Chicago till sommarorten Ozark i Missouri. Väl där hoppas kunna tvätta några miljoner dollar en sista gång för att bli kvitt kartellen. Men härvan växer och problem hotar både honom och hans familj från alla håll och kanter. Ett drama som dränks i mörker som bara ingen får missa.

Master of None

I Netflix hyllade komediserie Master of None följer vi Dev – en 30-årig skådespelare bosatt i New York. Han spenderar sina dagar med att spela in dåliga reklamfilmer, misslyckas med romantiken och hänga med kufen Arnold. Serien blev kritikerrosad världen över när den hade premiär 2015 och nu i maj kom äntligen säsong 2.

Okja

Okja är ett genmanipulerat djur som är någon slags korsning av en flodhäst och gris, avlad enbart för att ätas. Den unga flickan Mija vill rädda sin vän från slakt och ger sig därför ut på en global räddningsaktion för att rädda Okja från det multinationella konglomeratet Mirando Corporation.

Stranger Things

Stranger Things är den fullkomliga hyllningen till 80-talets populärkultur. Serien utspelar sig i den lilla staden Hawkins i Indiana år 1983. Pojken Will Byers försvinner spårlöst, samtidigt dyker en flicka upp som visar sig ha övernaturliga krafter som kallar sig själv för Eleven. Polischefen Jim Hopper kopplas in i sökandet på den försvunna pojken och dras in i en oförklarlig, livsfarlig härva där hela hans världsbild vänds uppochner. Det visar sig att allting hänger ihop – på ett eller annat sätt.

Orange is the New Black

Piper Chapman, en medelålders kvinna som bor i New York, smugglade i sina ungdoms dagar knarkpengar åt sin dåvarande flickvän. Allt är glömt fram tills kort inpå att brottet blir preskriberat 10 år senare. Hon åker fast och blir dömd till 15 månaders fängelse. Livet visar sig vara något helt annat bakom lås och bom och allt förändras. Serien har blivit hyllat världen över och är Netflix mest sedda egenproducerade serie.

Beasts of no Nation


I ett ospecificerat afrikansk land får den 12-åriga Abu bevittna hur hans far och bror blir mördade under inbördeskriget. Han flyr ut i skogen och blir upphittad av en rebellgrupp. Kort därefter börjar soldaterna forma honom till att göra honom till en barnsoldat. Bedövad av droger tvingas han utföra makabra våldshandlingar där han både plundrar och mördar. Ett mörkt krigsdrama som berör ända in i hjärtat.

Making a Murderer

Den tio delar långa dokumentärserien Making a Murderer slog ned som en bomb när den kom 2015. Vi får följa huvudpersonen – Steven Avery, när han 2003 frikänns och släpps ur fängelset efter 18 år för ett mord han inte begick, efter att ny bevisning uppdagats. Två år senare blir han fälld för ett helt annat mord. Men gick allting rätt till under processen som ledde till hans fängelsestraff? Ofattbart spännande serie som ställer frågor kring hur säkert rättsystemet egentligen är.

BoJack Horseman


I en värld där människor och personifierade djur lever sida vid sida hittar vi den dekadenta, fd. TV-stjärnan BoJack Horseman, som också råkar vara en häst. Efter hans glansdagar på 90-talet har allt gått åt helvete. Han bor just nu i Hollywood där han dricker, festar och saknar tiden när han var stjärna. För att återigen hamna i rampljuset bestämmer han sig för att skriva en biografi, vilket inte är lika lätt som man kan tro.

Arrested Development


Arrested Development handlar om den dysfunktionella familjen Bluth och hur allt förändras när familjens överhuvud, George Senior, åker in i fängelse efter att ha förskingrat pengar. Mellansonen Michael (Jason Bateman) tar tag i taktpinnen och tar ansvar för både firman och familjen och försöker få saker och ting och gå ihop. Men det är inte alltid så lätt i en familj som är, minst sagt, speciell.

Vilka är dina favoriter på Netflix? Tipsa gärna!

Tags

Mattias Wåhlin

Ansvarig för lokala tidningar
Translate »
Close