NyheterVärlden

Terroristbrott i Melbourne på fredagen

Polisen uppmanade människor att undvika området

Igår under fredagen angrep en knivbeväpnad man oskyldiga i den Australiensiska staden Melbourne. Polisen behandlar knivangreppet som ett terroristdåd. Victoria-polisens kommissionsledamot Graham Ashton berättade att angriparen senare dog på sjukhus efter att han skjutits av polisen.

Ett av offren bekräftas död och två skadade, den ena personen är allvarligt skadad medan tillståndet för det andra offret är stabilt.

Den terrormistänkte som sköts av polisen satte eld på sin bil mellan Elizabeth Street och Russell Street, polisen uppmanade människor att undvika området sedan man även upptäckt att mannen laddat sin bil med gasflaskor för att på så sätt spränga bilen och kunna skada och döda fler oskyldiga medborgare som precis började lämna sitt arbetet inför helgen.

Den terroristmisstänkte mannens namn vill polisen inte gå ut med men talar om att den somaliska mannen är känd av polisen sen tidigare på grund utav den somaliska mannens bror greps förra året för terrorismbrott.

Enligt källor till Kronbladet så ska mannen heta Hassain Khalif Shire Ali och ska vara 30 år

Videon visar en man som upprepade gånger svingar sin kniv mot två uniformerade poliser i centrala Melbourne.

I gatuområdet där attacken ägde rum har det tidigare även skett händelser med dödlig utgång, senast i januari 2017, körde en man på fotgängare med hög hastighet och dödade sex personer och skadade omkring 30 personer.

Mannen ska ha kört sin bil under eftermiddagens runt rusningstid för att plötsligt köra in i en folkmassan på Bourke Street i centrala Melbourne föraren ska hoppat ur bilen för att sedan kasta in ett föremål i baksätet på bilen och endast sekunder senare ska smällar ha hörts och bilen började brinna kraftigt

Isis har via sin webbplats sagt att det är en av deras ”krigare” som utförde knivdådet på fredagen. Det ges inga bevis för att detta påstående skulle stämma men det är i nuläget praxis för dom att ta på sig lyckade terroristattentat.

Skribent:Christian Österman

 

 

 

 

Tags
Translate »
Close