Hem & TrädgårdLevaReportage

Sveriges första leksaksbibliotek öppnar i Majorna i Göteborg

Lördagen den 24 mars kl 10.00 smygstartar vi Leksaksbiblioteket på Slottsskogsgatan 1 i Majorna!

Många barnfamiljer är trångbodda och saknar förvaringsplats – så varför då äga alla leksaker själva? Och – alla familjer har inte ekonomisk möjlighet att få tillgång till dyra kvalitetsleksaker. Samtidigt växer avfallsberget och den ohållbara konsumtionen ökar.

Vi vill ändra på detta.

Vi är stolta och glada över att ha fått projektstöd av Allmänna Arvsfonden för att utveckla Sveriges första leksaksbibliotek – för en giftfri, jämställd och jämlik lek för alla barn.

På leksaksbiblioteket kommer man att kunna låna pussel, spel, babyutrustning, och såklart leksaker av olika slag. Det kommer också vara en mötesplats med evenemang, studiecirklar och workshops.

Leksaksbiblioteket är under uppstart och vi vill tillsammans med barnen och deras föräldrar utveckla leksaksbiblioteket i enlighet med de önskemål och behov som finns, från utbud till öppettider. Vi riktar oss främst till barn mellan 0 och 7 år, men alla är såklart välkomna!

När

Lördagen den 24 mars kl 10-16

Var

Slottsskogsgatan 1 (Fixotekets lokaler)

(Bildinfo: My Welther från Ekologisk Stadsdel Majorna 2.0 som är en av flera samarbetspartners bakom leksaksbibiloteket. Foto: Emelie Asplund)

Tags

Mattias Wåhlin

Ansvarig för lokala tidningar
Translate »
Close