Lokala nyheterNyheterVärlden

Svensk medborgare efterlyst internationellt för mord i Norge

Den misstänkta gärningsmannen är hemmahörande i Uppsala

Heikki Bjørklund Paltto skulle vara på jobbet klockan 09 på måndagsmorgon men han kom aldrig, klockan 12 hittar en rumskamrat honom i lägenheten knivhuggen, rumskamraten ringer polisen om knivdådet och när polisen kommer till plats förklaras den 24-årige mannen död.

Ett vittne har berättat om en man som ringde på dörren i Gamla stan i Oslo klockan 05.30 på måndagsmorgon vittnet berättar för den norska tidningen VG att det var den efterlysta mannen.

Utredningen på plats tyder på att mordet var brutalt och att offret blev knivhuggen flertalet gånger, polisen berättar att inga tecken på inbrott hittades i lägenheten, polisen har beskrivit platsen som mycket ”krävande”.

Klockan 10 på söndagsmorgonen bekräftar polisen att de har identifierat mannen som är misstänkt skyldig till Majorstuenmordet  i Norge.

Norska polisen berättar ingenting om nationaliteten på gärningsmannen men norska tidningen VG informeras av svenska polis att det handlar om en svensk medborgare.

Kristian Ljungberg vid National Media Center vid svenska polisen berättar ”Jag kan bekräfta att en svensk medborgare söks av Interpol i samband med mordet i Majorstuen. Polisen arbetar med saken, men vi kan inte ge några ytterligare uppgifter som riskerar vårat utredningssätt”

Polisen har uppmärksammat att på den efterlysta mannens hand finns en tatuering som ska ha en ”speciell karaktär” som polisen kallar det men polisen vill inte berätta vad de tror att märket betyder eller föreställer.

Gärningsmannen är en svensk medborgare hemmahörande i Uppsala, den Norska polisen har anledning att tro att mannen har lämnat Norge och återvänt till Sverige på måndagen.

Skribent: Christian Österman

Foto brottsplats: Tore Kristiansen, VG

Källa: Norska Polisen, Norska tidningen VG, National Media Center Svenska Polisen

Tags

Relaterade artiklar

Translate »
Close