Hälsa & MotionIntressantNyheterResaStockholms länTema

SOMMARBLOGGEN: Dag 3 på Sörmlandsleden

Följ Sörmlandsleden från Stockholm mot Norrköping

14e Juli: Årestasjön …kallt men sommarvarmt vatten i sjön… ett par simtag och känner att jag vill i vattnet igen…glädje och ro i själen. Fötterna ömmar lika mycket som igår vilket är positivt men fått ett litet skavsår på sidan av foten.

Och värkande skavsår tas hand om…vad tycker ni?

Under färden på etapp 3 så såg jag naturskön moment som att bäver har varit framme..

Eller se vegetationen rama in vägen …

Nu sitter jag på Tyresta cafe med äppelkaka och planerar resten av vandringen mot etapp 4 till 6-7-8 medan etapp 5 får strykas om jag ska ned mot Nyköping kanske kanske Norrköping.

Slut på 14e Juli uppdatering.


13e Juli: Det börjar värka lite i fötterna och axlar efter vandrat efter etapp ett till tre, lite över 2, 5 mil. Jag börjar inse att jag ska gå igen och vandra i cirka åtta timmar mot etapp fem och sex som mål men beroende vart den går exakt…

Jag började gå från Björkhagens t-banestation den 12 juli för att sedan ta mig an etapp 1 .. mer 20 kg packning klockan 15.

Sörmlandsleden är en vandringsled från Stockholm ut från länet mot Sörmlands län, en bra träning ifall du vill vandra fjällen som Sarek.. Sörmlandsleden är cirka 100 mil lång med med över 70 etapper. Jag väljer upp mot 30 etapper och filmar det samtidigt som en dokumentär.

Kom fram till Alby naturreservat klockan 18:45… Värkande fötter och axlar. Började filma och fotografera för tv100.se

Åt lite fika för att fortsätta filma.

Började sedan laga mat vid eldplats tillåten.

Och började sedan slå upp tältet

När jag sov under natten tror jag hörde vildsvin… Under vandringen har jag sett allt från grodor som rådjursbockar och en tam katt som kom till min eldstad …

På natten i tältet så läste jag bland Katerina Janouch senaste böcker ” Bilden av Sverige ”..

    

Beställ Katerinas bok här >>

Och på morgonen fredagen den 13 satte jag igång med frukost …för att sedan filma..

Och tog lite bilder från Alby naturreservat och friluftsgård..

Och nu idag fredagen den 13e fortsätter vandringen från etapp 3 mot 5 eller 6..beroende på för jag ska till mina gamla trakter ta mig an en uppgift att flytta en gammal bil som blir en avstickare från vandringen.

Läs mer om vandringsleden på Sörmlandsleden.se

Vandringen fortsätter …ny blogg den14e Juli…

Höres

/Fredrik Vargas

Tags
Translate »
Close