MotorSportSverigeTeknik & prylar

Skellefteå får Skandinaviens längsta racingbana

Den svenska racingeliten tävlar mot varandra 14-15 juni under Midnattssolsloppet i Skellefteå på den nyöppnade racingbanan Drive Center Arena i den lilla orten Fällfors utanför Skellefteå.

För 50 år sedan, under 60-talet kördes tävlingen Midnattslopet på Skellefteå flygplats, och nu är det dags igen. Fyra tävlingsklasser delar i nystarten på den nya banan sen den sista tävligen 1969: TCR Scandinavia, (före detta STCC), plus GT4, samt Formula Nordic och Porsche Carrera Cup Scandinavia. Förutom tävlingarna blir det musikunderhållning, matmarknad restaurangtält och ett eventområde med sponsorby.

Drive Center Arena blir den enda banan norr om Stockholm som är godkänd i de tyngsta klasserna. Med sina hela 4 235 meter den längst i Skandinavien. På raksträckan kan bilarna komma upp i hela 250 kilometer i timmen.

– Arenan håller en nivå som gör att tävlingsklassen just under Formel 1 skulle kunna tävla här. Så i framtiden vill vi locka hit internationella tävlingar, säger Jan Marklund VD på Drive Center Arena i ett pressmeddelande.

– Vi hoppas att en bana i norra Sverige ska locka en ny och stor publik och räknar med 12 000 besökare, men det kan bli ännu fler fortsätter han.

Mer Motor på Kronbladet.se

Foto: Elias Sch. Pixabay

Tags
Translate »
Close