KulturMusikPå scen

Sanna sjöng in sommaren

När ”Allsång på Skansen” drar i gång brukar det kallas för att nu är sommaren här på allvar. Sanna Nielsen drog i gång programmet med en sprudlande invigning av allsången som fyller 40 år i år i Sveriges Television. 

Det var en fartfylld premiär av årets ”Allsång på Skansen” med artister som Timbaktu&Damn!, Carola, John Lundvik samt den norska stjärnan Astrid S. Den sistnämnda fick högt jubel när hon skulle visa sina fotbollskunskaper genom att bolla inför publiken på Skansen. Dock fick Johns körsångare ”The Mamas” högst jubel och nästintill stående ovationer när de äntrade scenen under Johns schlagerlåt ”too late for love

Ewa Roos gästade 

Den 3 augusti 1979 så var hon den första artisten Bosse Larsson hade hos sig under det tv-sända programmet. Nu fick hon stå på scenen igen fyrtio år senare. Hon skämtade till det med att det var samma publik som satt kvar som då och undrade vad de hade använt för ansiktskräm för att hålla sig så unga *skratt*. Från Berkåk en liten by i mellersta Norge så kommer den nya stjärnan Astrid S som gjorde sin premiär på allsången.

Den lilla rapparen Timbaktu hade med sig sin ”orkester” i Damn! och gjorde succé med ”alla vill till himmelen”. Exakt alla i publiken ställde sig upp och dansade med i den gamla dängan. Schalgerdrottningen utan efternamn, Carola gjorde även hon succé när i hennes allsång valde vinnaren från 1991 ”fångad av en stormvind”.

Premiären var mycket lyckad med lagom varmt väder, mycket folk och glada miner. Sommaren är äntligen här.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Samtliga bilder tagna av Henric Wauge

Tags

Relaterade artiklar

Translate »
Close