ResaSverige

Så fixar du den billigaste skidresan i Sverige

Läs mer om hur du bokar

Kliar det i hela kroppen efter att kasta sig nerför backarna och forsa ner för dom vitklädda pisterna?

Valla skidorna putsa skidglasögonen och kolla över bindningarna för nu börjar vintern närma sig på riktigt. Det är dags att planera skidsemestern och kan du undvika jul och nyårsveckan samt sportlovet och påsklovet kan du komma billigt undan. Nästa vart du än åker i Svenska fjällen så finns det rabatter att ta del av här tipsar vi dig om några.

Vemdalen

I Vemdalen finns det dels rabatter att hitta hos Skistar som både hyr ut boende och står för liftkortsförsäljning, skidhyra mm. Det finns också rabatter att hitta på Storhogna Högfjällshotell som gäller framförallt under mellansäsongerna. I Vemdalen har man också valt att premiera gäster som reser med nattåg. Redan på tåget får du ett välkomstbrev med mängder av rabatter, bland annat billigare lunch i backen samt billigare bowling och hemleverans av matkasse.

Nytt för i år är att du kan resa med nattåg även till Hemavan Tärnaby. Det är det klimatsmartaste sättet att resa till fjällen och du kan dessutom boka förmånliga paket med boende och liftkort. Även i Hemavan Tärnaby finns bra chanser att tjäna pengar om du kan resa i januari, man kallar paketet för Januaribomben. Likaså är kortvecka (söndag-torsdag) är något man erbjuder till riktigt schysta priser.

Tänndalen

Tänndalen är en del av Funäsfjällen och liftkorten ger er möjlighet att resa runt i hela funäsfjällsområdet, du kan läsa mer om Funäsfjällen här. De har boka tidigt-rabatt som gäller fram till 1 december. Även i Tänndalen finns rabatter under lågsäsong där de bjuder på en stuga när du bokar en. Perfekt för er som är två familjer som vill åka tillsammans.

Lofsdalen

Lofsdalen är en liten pärla i Härjedalen. De vill inte vara sämre utan även dem erbjuder generösa rabatter på både boende och liftkort. Även här gäller de flesta rabatterna under mellansäsong.

Stöten

I Stöten har man bland annat Junior weeks under mellanveckorna men man har också tagit fram Liftkort+ som gör att man bland annat får gratis tillgång till bastu och gym under din vistelse i Stöten.

Sista minuten till fjällen i jul

Om du inte redan har planer för jul kanske det kan vara läge med en liten tur till fjällen? Skistar har fortfarande lite boende ledigt som finns att boka till schyssta rabatter.

Medlemsrabatt på fjällsemestern

De flesta har idag halva plånboken fulla med rabattkoder och medlemskort i olika lojalitetsprogram. Många av våra medlemskort erbjuder även rabatter på både det ena och det andra.

Är du medlem i Friluftsfrämjandet kan du ta del av förmånliga rabatter hos Idre fjäll.

Är du istället medlem hos Coop kan du vissa veckor få så mycket som 50 procent på ditt fjällboende till någon av Skistars resmål (Sälen, Vemdalen och Åre).

Även du som är medlem i Unionen får rabatt på fjällresan om du väljer att boka genom dem och reser till Åre eller Tänndalen.

Som Icamedlem får du rabatt på hotell över hela Sverige. Bland annat på Storsätra Fjällhotell i gemytliga Grövelsjöfjällen i Dalarna.

Källa

Nyfiken på Bratislava? Läs mer här>>>

 

Tags

Roger Olsson

Skribent, resa, nöje, TV

Relaterade artiklar

Translate »
Close