Lokala nyheterStockholms län

RESTAURANGBRAND: ”Dagskassorna och bokföringen brann inne”

Räddningsledaren: Hade kunnat sprida sig

Idag vid lunchtid utbröt en restaurangbrand i centrala Stockholm. Branden isolerades till ett kontor som också används som förråd. Kontoret blev totalt utbränt.
– Jag hade dagskassorna där inne, säger restaurangägaren till Kronbladet.

Fredriksson till vänster

Runt klockan 12 utbröt en restaurangbrand på Lundbergs restaurang på Rörstrandsgatan i Birkastan i centrala Stockholm. Branden totalförstörde restaurangens kontor och förråd.

– Det var totalt urbränt och vi lyckades hindra spridning till resten av fastigheten, säger Jonas Fredriksson vid ledningsgruppen på Kungsholmens brandstation som var först på plats

Kostsam brand

När Kronbladet får tag på restaurangägaren Recep Erdal är han fortfarande i chock och han berättar att det är stora summor som gått upp i rök.

– Jag hade dagskassorna och bokföringen där inne, datorn brann också upp. Det är även där personalen byter om, säger en uppgiven Recep Erdal.

Inte självantänd

Enligt Fredriksson vid Räddningstjänsten på Kungsholmens brandstation var det ett förråd som brunnit och att branden inte spridit sig till lägenheterna i huset. Något som till stor del berodde på att man var snabbt på platsen.

– Det är gamla hus med torr vass i väggarna, det har kunnat sprida sig snabbt i ventilationen. Hade vi kommit fem minuter senare hade det blivit svårare att släcka, men vi hade klarat av det, säger han till Kronbladet.

Tags

Relaterade artiklar

Translate »
Close