Resa

RESA: Nya superattraktioner i Bangkok

Två stycken nya superattraktioner i världsklass har öppnat i Bangkok under senare tid, flera är på gång.

Det händer massor i Bangkok, Kronbladet har varit på plats där vår utsände besökt dessa megabyggnader.

King Power Mahanakhon

Har en av världens högsta skywalk belägen på våning 78 hela 310 meter upp i luften. Det är en hissnande känsla att vandra omkring på glasskivan för att se andra skyskrapor i fågelperspektiv.

Många fotointresserade åker upp under tidig eftermiddag för att få den bästa platsen på det översta observationsdäcket. Där ställer de upp sina kameror på sina stativ och väntar. Den förberedelsen är väl värd sin väntan när dom får föreviga en magisk solnedgång över Bangkok. Hissen upp är en attraktion i sig själv med bild och ljud får du en mäktig upplevelse. Därför är det nästan synd att hissen även är Sydostasiens snabbaste, den tar dig 74 våningar på 50 sekunder.

Läs mer >>>

Rullstolsvänlig

Glädjande är att byggnaden är rullstolsvänlig, vilket gör att rörelsehindrade kan besöka denna otroliga utsikt.
Inträdet är ca 200 svenska kronor, då ingår en alkoholfri drink i skybaren. Öppet varje dag från 10.00 till midnatt. Mahanakhon har en total höjd på 314 meter, var en kort tid Bangkoks högsta byggnad. Den före detta högsta byggnaden var Baiyoke Tower 2, med sina 304 meter var högst från 1997 tills 2016.

Redan nu är Mahanakhon omsprungen i höjd av Magnolias waterfront recidence, den mäter hela 316 meter. Magnolias Waterfront recidence är ett av två torn som byggts tilsammans med det nya stora köpcentret Icon super mall.

Icon super mall

Icon super mall är det fjärde största i världen ligger vackert belägen vid floden Chao Phraia. Köpcentret öppnade 10 november har en modern lyxig känsla med många märkesbutiker. Butiksytan på detta enorma komplex är hela 525 000 kvadratmeter. Med fler än 500 butiker bland annat en stor HM-butik i flera våningar finns i detta gigantiska köpcenter. Runt 100 restauranger från över 30 länder finns i det digra utbudet om hungern ger sig tillkänna. Bottenvåningen är mycket originellt inredd det är som att befinna sig på en myllrande asiatisk matmarknad.

Även en flytande marknad mitt i allt har fått sin plats mycket vackert, priserna är förvånande nog mycket humana. På bottenplanet finns även en del mysiga vackra kaféer där du kan sitta och avnjuta sitt kaffe med utsikt över floden. Förutom detta finns här även en stor biograf, gym, och flod museum samt en 10 000 kvadratmeter stor park vid flodens strand med ett promenadstråk.

Läs mer >>>

Ta sig dit

Gratis flodbåt från Saphan Taksin BTS station avgår var 20:e minut, det tar cirka tio minuter, eller gratisbussar från Krung Thong Buri BTS station. BTS är alltså skytrain och är smidigt att använda i Bangkok då trafiken ibland är totalt stillastående. Taxi är billigt, men kan vara svårt till vissa ställen på vissa tider att ta sig fram med. En ny linje med skytrain håller på att byggas den ska utgå ifrån Krung Thonburi BTS-stationen till Icon. Golden line kommer att ha förarlösa tåg, första etappen planeras vara klar 2020. Planerna finns att Golden line skall gå hela vägen till Asiatique Riverfront även det en turistmagnet.

Fler stora projekt

Många höga, stora byggnader är planerade att byggas, 2025 ska en ny skyskrapa på hela 615 meter stå färdig, den ska heta Rama IX super Tower.

Redan 2020 kommer Sydostasiens största tågstation stå färdig i Bangkok. Den mäter hela 300 000 kvadrat meter, den kommer att ligga i chatuchak området. Det kommer att vara ett nav för flera tunnelbanelinjer, Airport link samt snabbtågen åt olika håll i Thailand.

Läs även
Paradiset finns i Thailand

Tags

Roger Olsson

Skribent, resa, nöje, TV

Relaterade artiklar

Translate »
Close