Hälsa & MotionLevaSport

Relationen stärks om man tränar ihop

På uppdrag av GPS-tillverkaren Garmin har Sifo för andra året i rad tagit fram en undersökning, som visar att par som tränar tillsammans håller ihop längre.

Att man mår lättare av att träna är väl sen länge känt men att det också verkar stärka relationer är en nyhet som syns i undersökningsföretaget Sifo´s ”Fitnessrapporten”.

Var fjärde svensk som tränar gör det ihop med sin partner, vilket naturligtvis inte bara stärker hälsan men tydligen även själva partnerskapet. En annan trend som syns i undersökningen är att alltfler äldre tränar i Sverige. Tre av fyra pensionärer tränar minst en gång i veckan och 68 procent av 65 – 79-åringarna tror dessutom att de kommer att fortsätta motionera efter att de har fyllt så mycket som 80 år.

– Att hitta träningsformer som hjälper oss att skapa rutin av träningen är viktigt, och tränar man med sin partner har man väldigt goda chanser att lyckas med det. Studier visar att par som börjar träna tillsammans inte bara är mer benägna att hålla sig till ett träningsschema, men också mer benägna att hålla ihop i sin relation, så det ser ju ljust ut för svenska folket, säger Marcus Bjärneroth, på Garmin Nordic till tidningen Sportfack.se.

Mer hälsa på Kronbladet.se

Foto: Solanki.anil90

Tags

Relaterade artiklar

Translate »
Close