KulturMusikNöjePå scen

Peg Parnevik aktuell med ny singel och sommarturné

Singeln ”27 Sorries” är producerad av Erik Lewander och skriven av Peg ihop med Josefin Glenmark-Breman, Isa Tengblad, Jimmy Jansson samt Palle Hammarlund.

– ”27 Sorries” är en av mina favoritlåtar som jag någonsin skrivit. Jag sätter på den och känner mig arg, stark, passionerad…som att det brinner i hjärtat. Den är för alla som känt sig svikna och sårade, men hittat tillbaks till styrkan och blivit påminda om vem dom är. För mig har det varit en låt som jag kan skrika och gråta till och jag hoppas att andra känner likadant, säger Peg Parnevik i ett pressmeddelande från skivbolaget.

Hon slog igenom 2016 med singeln ”Ain´t No Saint” som hittills har streamats över 27 miljoner gånger och gav henne vinst som Årets Nykomling på P3 Guld. Året därpå släppte hon ”Don´t Tell Ma”, hennes första EP.

Peg Parnevik tillhör numera även den nystartade popgruppen Gammal som hon beskriver som en blandning av ”poetiska svenska textrader” och ”moderna poptoner”. Låtarna ”Blommor där du står” och ”Sånger från förut” ligger båda på topp 50 i Sverige.

I sommar uppräder Peg i de fem städerna Skellefteå, Kiruna, Sundsvall, Furuvik samt Borås.

För turnéschema klicka här. 

Mer nöje på Kronbladet

Tags
Translate »
Close