NyheterPolitikSverigeValet 2018

Obekräftade uppgifter: V har fått bud av S

Ikväll har Kronbladet.se fått anonyma uppgifter om att Vänsterpartiet har fått ett bud från Socialdemokraterna som säkerställer att omröstningen i riksdagen och godkänner att Stefan Löfven blir statsminister nu i veckan den 16e Januari 2019.

Enligt obekräftade mediekällor som har insyn i Vänsterpartiets styrelse som nu har fått ett erbjudande från S  som strider mot Centerpartiets avtal med Socialdemokraterna.  Hur exakt vad avtalet kommer se ut för att inte stöta ifrån Centerparitet från uppgörelsen är ännu okänt.

Citat från SVT nyhetsida så pågår även en namninsamling som vill förmå V partistyrelse att rösta ned förslaget i riksdagen 16e Januari om det förslag som Centerpartiet har ingått med S ang Stefan Löfven som statsminister.  Sedan nedan citat:

” Däremot har ett upprop startats för att sätta press på partiledningen att rösta ner uppgörelsen i riksdagen, rapporterar P4 Jönköping.
– Vi har ingen anledning att stödja en regering som tänker bedriva högerpolitik, säger Mikael Ekvall (V), gruppledare i Region Jönköpings län.”

Hur detta kommer gå ihop med det fläskben som har givits från S till V partistyrelsen är ännu okänt.

/Kronbladets redaktion

Tags
Translate »
Close