Hälsa & MotionLevaLokala nyheterNyheterResaSverige

Nytt direktflyg från Berlin till Åre Östersund

Nu blir det alltså lättare även för tyskar att skidsemestra i svenska Jämtland med en direktlinje från Berlin till Åre Östersund en gång i veckan med start i december.

Med genuina naturupplevelser, vintersportaktiviteter och sin omtalade gastronomi hoppas folket på Jämtland Härjedalen Turism kunna locka fler tyskar till skidorten.

-Wow, att vi lyckats med detta är något som vi är oerhört stolta över och som krävt en hel del arbete. Att easyJet fortsätter att satsa här är ett bevis på att våra produkter levererar stor gästglädje vilket är grunden för att besöksnäringen ska kunna fortsätta att vara den välfärdsmaskin som den är i vår region idag. säger Karin Gydemo Grahnlöf, i ett pressmeddelande.

Men det är ju inte bara en god nyhet för tyska turister eftersom även jämtlänningar och härjedalingar nu lättare kan ta sig till den tyska huvudstaden.

– Det är mycket glädjande att easyJet erbjuder flyg från Berlin direkt till hjärtat av Jämtland. Vi hoppas på att välkomna ännu fler tyska besökare och skidturister. Sett till kommersiella gästnätter i Jämtland Härjedalen var tyska besökare den tredje största utländska besöksgruppen under föregående år. Nu blir det även smidigare för jämtlänningarna att göra resor till den tyska huvudstaden, säger Peter Fahlén, på Åre Östersund Airport.

easy Jet

Mer resor på Kronbladet.se

Foto: Magnus Trense

Tags
Translate »
Close