Lokala nyheterNäringslivNyheterSverige

Ny VD för Swedish Lapland Visitors Board

Erika Mattson avgår efter 3.5 år som VD och ersätts nu av Andreas Lind som tidigare varit Näringslivschef på Länsstyrelsen i Norrbotten.

— För mig känns Andreas som en verklig topprekrytering och när vi förstod att vår tidigare VD skulle sluta satte vi upp en mängd kriterier för vad nästa VD, i bästa fall, skulle kunna ta med sig in i organisationen. Och Andreas klickar i varje box, meddelar Jalle Svanberg, styrelseordförande i Swedish Lapland Visitors Board i ett pressmeddelande.

Andreas Lind säger sig vara en passionerad flugfiskare och vandrar gärna i fjällen eller åker ut med sin båt i Bottenvikens skärgård.

— Då mitt hjärta alltid funnits i utvecklingen av norra Sverige så känns det extra roligt att besöksindustrin dessutom ger tydliga kringeffekter överallt i samhället – från de största städerna till de minsta byarna.

Lapland Visitors Board uppger att tillväxten i näringen har varit mycket god och att samarbete även har inletts med finska Lappland och Nordnorge för att framhäva hela det arktiska området.

— Genom mitt arbete på både Länsstyrelsen och Handelskammaren har jag haft möjlighet att följa utvecklingen i Swedish Lapland på nära håll, så självklart känns det inspirerande att få chansen att arbeta med en organisation i stark medvind.

Andreas Lind börjar börjar på det nya jobbet i november och kommer under en tid att verka jämsides med avgående VD för en smidigare övergång.

Mer Näringsliv på Kronbladet.se

Foto: Swedish Lapland Visitors Board

Tags
Translate »
Close