Lokala nyheterNyheterResaStockholms län

Nu höjs priset på SL-kortet – IGEN

Kommer att höjas årligen

Nu höjer Stockholms Lokaltrafik priset på SL-kortet från 890 kronor till 930 kronor i månaden från och med den 2 januari 2020.

Så sent som i januari i år höjdes priset från 860 kronor till 890 kronor och i vinter är det alltså dags igen enligt den nya blågröna budgeten för Region Stockholm.

– Vi måste skaffa oss muskler för att möta sämre tider och kunna fortsätta med det framtidsbygge som vi är mitt inne i. Vi ska bygga sex mil nya spår och 46 nya stationer med målbilden att i det närmaste fördubbla kapaciteten mellan norr och söder, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd, till SvD.

Den blågröna majoriteten i Region Stockholm föreslår också att priset ska höjas med ytterligare 20 kronor per år under 2021 och 2022

– Prishöjningar väcker alltid reaktioner, det vet vi om. Speciellt för människor med mindre marginaler. Men vi väljer att inte satsa allt på ett kort med chockartade 100-kronorshöjningar som man gjort tidigare, säger miljö- och kollektivtrafikregionrådet Tomas Eriksson (MP) till Svenska Dagbladet.

Mer Resa på Kronbladet.se   

Tags

Relaterade artiklar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »
Close