Annat & UppsnappatLevaResa

Norra Sverige får det närmare till tre konservativa städer i europa!

Budapest, Wien och Bratislava

Bor du i norra Sverige så kommer du från och med 21 mars nästa år 2019 få det enklare att resa ifrån Skellefteå flygplats direkt till Bratislava och en möjlighet att resa vidare till Budapest samt Wien. Dessa tre städer tillhör konservativa länder som värnar om kultur och identitet. VD Olle Fält för bolaget goTO Nordics berättar även om andra resmöjligheter.

Bland annat På flighten som sker med en Boeing 737 med 189 säten från Skellefteå flygplats finns möjlighet att boka såväl en enkel flygstol som paketerade resor med hotell. Tack vare Bratislavas geografiska närhet till Wien och Budapest kan kompletta weekendresor också bokas till dessa städer.

Citat från VD Olle Fält, goTO Nordics AB

”- Vår senaste lansering av direktflyg från Skellefteå Airport till Riga var en succé och bokades slut på några veckor. Vi är givetvis mycket glada för det positiva mottagandet vilket ger oss möjlighet att fortsätta att erbjuda weekendflyg till intressanta destinationer.

Vi har tidigare framgångsrikt genomfört egna flygningar till Amsterdam och Riga och vi kommer snart att lansera fler destinationer från Skellefteå och våra andra avreseorter i Skandinavien. Vi ser absolut en tillväxtpotential från Skellefteå Airport och vi har för avsikt att stärka vår närvaro ytterligare, säger Olle Fält, VD för goTO Nordics AB.

Vad finns det mer att veta om Bratislava, Budapest och Wien?

Städerna ligger i länder med konservativa regeringar och värnar om sin kultur och identitet, samt har bra priser på mat och hotell, se mer om fakta och resorna på länkarna här nedan:

Bratislava huvudstad i Slovakien

Bratislava bjuder på underhållning för en bred publik. Vad gäller historia föreslås en rundresa med båt till slottet Devín norr om stadskärnan. Nära den nya Donaubron hittar man den gamla ungerska kröningskyrkan, Sankt Martins dom, där många österrikiska kejsare kröntes till ungerska kungar.

Läs mer om Bratislava på wikipedia>> 

Och om resan på GoTO Nordics Bratislava >>

Wien, Österrikes huvudstad

Av stor internationell betydelse är Wiens stora musikscen. I få andra städer har så många betydande kompositörer verkat som i Wien och satt stora avtryck i musikhistorien. Wienervals, kören Wiener Sängerknaben, musikaliska återkommande stora arrangemang som den tv-sända nyårskonserten och opera- och teaterscener tillhör några av de främsta i världen. Wiens konstakademi tillhör Europas äldsta konstakademier. Wien är även berömt för sitt kök och sina kaffehus och ”psykoanalysens fader” Sigmund Freud verkade i staden.

Läs mer om Wien på wikipedia >>

Och om resan på GoTO Nordics Wien >>  

Budapest är Ungerns huvudstad

Här finns boulevarderna eller ”ringlederna” (körút) med en koncentration av parisiska caféer, teatrar och museer. Andrássy út, eller ”Andrassyboulevarden”, med bland annat Ungerska statsoperan, mynnar ut i Hjältarnas torg där även Konstmuseet finns. Hela området finns idag på Unescos världsarvslista. Budapest är även känd för sina varmvattenbad som har historia från romartiden.

Läs mer om Budapest wikipedia>>

Och om resan på GoTO Nordics Budapest>> 

Källor:

goTO Nordics

Wikipedia

Bildkälla: pixabay

Tags

Relaterade artiklar

Translate »
Close