Nöje

MUSIKSOMMAR 2019: Benjamin Ingrosso och Felix Sandman på Gröna Lund

Det var under Melodifestivalen 2018 som Benjamin Ingrosso och Felix Sandman fick hela Sverige i gungning. Efter deras första- respektive andraplats i tävlingen spreds deras bromance över hela landet och strax därefter släpptes den gemensamma sommarhiten ”Tror du att han bryr sig”. Hösten 2018 gav de sig ut på en hyllad turné som avslutades på ett slutsålt Cirkus. Den 16 maj kliver de ut på Gröna Lunds Stora Scen, med varsin konsert men på samma kväll.

På bara ett år har Benjamin Ingrosso vuxit till att bli en av landets mest omtyckta artister. Efter att tagit Sverige till Eurovision och vunnit en Rockbjörn för ”Årets Manliga Artist” släppte han sitt debutalbum ”Identification” i höstas. Journalisten Jan Gradvall hyllade debuten med orden ”Vid sidan av debutalbumen med Avicii och Zara Larsson är Identification 2010-talets bästa svenska popalbumsdebut”. Skivan placerade sig i toppen av albumlistan och har idag sålt guld.

Felix Sandman är den 20-åriga artisten, låtskrivaren och skådespelaren från Stockholm. Succén som följde debutsingeln ”Every Singel Day” och uppföljaren ”Imprint” resulterade i att han vann en Rockbjörn för ”Årets Genombrott” och blev nominerad i P3 Guld för ”Årets Pop”. I höstas släppte han sitt hyllade debutalbum ”Emotions” och nu fokuserar Felix på att låta kreativiteten flöda i studion och planerar att släppa en ny singel inom kort.

Benjamin Ingrosso och Felix Sandman spelar på Grönan den 16 maj med start 20.00

Läs mer nöje på TV100>>>

Foto: Gröna Lund

Tags

Relaterade artiklar

Translate »
Close