GranskningLokala nyheterNyheter

Misstänkt misshandel och våldtäktsförsök i Deje

Starka bilder kan förekomma i artikeln

För två veckor sedan blev en tonårsflicka utsatt för misshandel genom bland annat struptag och fick mottaga sparkar mot huvudet och kroppen efter hon ramlat när hon försökt ta sig där ifrån, allt detta sker i det lilla samhället Deje som är en tätort i Nedre Ulleruds distrikt i Forshaga kommun i Värmlands län.

Kronbladet kommer i kontakt med en kvinna vid namnet Mikaela efter vi uppmärksammat ett grovt fall av misshandel och våldtäktsförsök.

  

Kronbladet försöker få reda på mer om fallet via Polisens informationssida men med förvåning hittar vi inget, vi beslutar oss då för att kontakta Polisstationen vi kommer fram till yttrebefäl på grund av pressannsvarig tagit ledigt.

Vi får reda på av yttrebefäl att man fått in en anmälan om fallet ett dygn efter händelsen, vilket i sig inte är ovanligt när det kommer till våldtäktsförsök eller misshandel just på grund av att offren oftast är i chock eller anklagar sig själva för händelsen.

Yttrebefäl berättar att man vet om händelsen och att inga fler uppgifter kan lämnas på grund av att utredning pågår.

Det var på torsdagen den 18:e oktober som Mikaela utsattes för misstänkt misshandel och våldtäktsförsök, klockan var 16:50 på kvällen, Mikaela´s sambo har kennel så Mikaela var ute och gick för att koppelträna valpen ”Luna” som man  valt att behålla tiken är 11 veckor gammal.

Bilden är tagen 5 minuter innan brottet begåtts.

Vid inledande av samtalet så frågar Kronbladet hur Mikaela mår och Mikaela berättar ”Jag har panikångest emellanåt. Behåller ingen mat, mår illa. Vaknar kallsvettig. Jobbigt att prata om det. Skjuter det gärna ifrån mig”

Mikaela har som många brottsoffer med stor sannolikhet en lång väg tillbaka innan hon kommer att kunna känna glädje och känna sig trygg igen, hennes tillit till samhället känns i nuläget obefintlig, hon som många andra känner sig svikna av samhället och att som kvinna på 2000-talet inte kan få känna sig säker i sin egna stad, kommun eller land för den delen.

Mikaela´s egna ord är ”Mitt på ljusa dagen i strålande sol blev jag överfallen vid tjärnet i Deje där majbrasan brukar vara. Jag gick med Dennis 11 veckor unga valp när en man från centrumhusets boende kommer och sparkar ”Luna” i magen så hon flyger iväg skrikande i luften o haltar iväg med svansen mellan benen i en lång spårlina. Sen vänder han mot mig o jag backar o vänder för att springa men tvekar pga att jag har hunden i koppel i handen.”

Texten fortsätter ”Polisen tar detta som misshandel och våldtäktförsök eftersom han försökt att dra av mig kläderna så de spruckit, tagit på mig innanför linnet så jag hade jord innanför sportbhn och att han skurit upp trosorna på höften.”

  

Mikaela fortsätter med texten ”Jag vet att sånt här händer men ändå!! Mitt på dagen, en dagisklass som fikade en bit därifrån och i ”lilla” Deje!!!”

Mannen beskrivs ”han hade kamouflagefärgade cargobyxor, bruna, slitna kängor, ca 177cm lång. Feminint ansikte, väldigt klent bygg och ingen skäggväxt trots att han såg ut att vara mellan 30-35 år.”

När väl Mikaela kommit hem efter att hon lyckats slagits sig lös och var i chock så ringde Mikaela 112 men de ville inte hjälpa henne utan hänvisade till 11414,  efter 3 försök och totalt 3 timmar utan svar orkade hon inte vänta mer, hon bara skakade, svettades o var kraftigt påverkad av situationen.

Mikaela berättar ”jag skakade så jag inte ens kunde slå av knapplåset på telefonen och det tog 40 minuter innan hon kom på att hon skulle ringa sin pojkvän för att berätta vad som hänt henne och hundvalpen och det var då först som hon märkte att hon var knivskuren”

Polisen har tagit Mikaela´s kläder och mobilskal eftersom hon lyckades använda mobilen när hon slog sig lös från gärningsmannen.

När Kronbladet frågar om det är något specielt med platsen som två brott begåtts vid så berättar Mikaela att det finns ett flyktingboende med afghaner i närheten.

Kronbladet påminner om att utredning pågår.

Skribent: Christian Österman

Tags

Relaterade artiklar

Translate »
Close