NyheterSportSverige

Misstänkt manipulation – spel stoppas i Division 2 Södra Svealand

I ett pressmeddelande meddelar spelbolaget Unibet att man stoppar allt vidare spel i matcherna i Disivion 2 Södra Svealand efter sommaruppehållet i höst.

Bakgrunden är att Svenska Spel hävdar att de inte längre känner sig trygga med att de kvarvarande matcherna kommer att avgöras på sportsliga grunder. Svenska Fotbollförbundet talar om 13 konkreta fall av misstänkt manipulation i ett meddelande till Spelinspektionen. Unibets beslutar att stoppa allt spel från och med nu och tillsvidare i divisionen.

– Vi har nu gått igenom alla lagda spel på divisionen och inte funnit några avvikande eller misstänkta spel. Dock är vår högsta prioritet att värna om sportens integritet och erbjuda våra kunder en säker och trygg vadhållningsprodukt. Därför kommer vi nu stoppa spel på kvarvarande matcher i serien i väntan på vidare utredningar, säger Per Carlander, Sverigechef Unibet.

– För att bekämpa matchfixning och stärka sportens integritet måste idrotten, myndigheter och spelbolag samarbeta. Vi hoppas att polisen prioriterar att utreda dessa misstänkta spelfuskbrott. Vi hoppas också att Svenska Fotbollförbundet vidtar handlingskraftiga åtgärder mot misstänkta spelare, föreningar och funktionärer som inte lever upp till sportens ideal, fortsätter Per Carlander, från Unibet.

Mer Sport på Kronbladet.se

Tags
Translate »
Close