PolitikSverigeValet 2018

Medlem hos Vänsterpartiet i Stockholm misstänks ha rivit ned SD valaffischer i Väsby

I de sociala medierna så ryktas det just nu om en kvinnlig medlem hos Vänsterpartiet som det misstänks och spekuleras om på de sociala forumen att ha hon har rivit ned valaffischer för Sverigedemokraterna.  Kronbladet har pratat med ordförande hos en lokal förening i Stockholm södra.  V-ordförande dementerar kraftigt uppgifterna.

Kronbladet.se försöker få veta från v-ordförande (medlem har varit aktiv i södra sthlm 2015) om vad som gör dem så säkra att det inte är personen på bilden som sprids på näten, men hon menar att det är inte deras medlem som river ned, och att hon är ”helt säker” på att det är omöjligt att hon ”fysiskt” var där när det skedde. Men hon vill inte specificera vad faktan är som gör henne så säker om sakfrågan.

Den misstänkte medlemmen är bosatt i Väsby och på de bilder som Kronbladet har fått in, så ser bilderna ganska lika ut, men behövs granskas av polisen.  Och vi på Kronbladet.se uppmanar läsare att vara försiktiga med bilder men att spekulera i vanlig ton ingår i yttranderätten.

Kronbladet har sökt polisen Marcus E som utreder valsabotage mot SD Väsby men han hade gått för dagen. Kronbladet  vill även fråga polisen om vänsterpartiets motanmälan om förtal mot deras medlem, mer om detta kommer på TV100 Radio-nyheter.

TV100 Radio nyheter kommer ikväll klockan 21:00 Sända intervjun med vänsterpartiets ordförande från lokalföreningen i södra Stockholm samt med polisen. Hon meddelar att uthängningar av deras medlem har skett på SD forum i Väsby, och att SD lät kommentarerna vara kvar i flera timmar.


Källa

Kronbladet

 

Tags

Relaterade artiklar

Translate »
Close