Forskning & VetenskapHälsa & Motion

Medicinsk marijuana legaliserat i Sydkorea

Första landet i Östasien

Sydkorea är nu det första landet i Östasien för att legalisera medicinsk cannabis detta markerar en betydande milstolpe i den globala industrin och en potentiell vändpunkt i hur läkemedlet uppfattas i traditionellt konservativa samhällen.

Landets nationella församling röstade för att godkänna ändringen av lagen om hantering av narkotika för att bana väg för icke-hallucinogena doser av medicinska cannabisrecept.

Medicinsk marijuana kommer fortfarande att vara tätt begränsad, men lagens godkännande från staten ses som ett genombrott i ett land som många trodde skulle vara sist – inte bland de första – att godkänna någon användning av cannabis, även om det bara är lågt THC innehåll till att börja med.

För att få medicinsk cannabis ska patienter ansöka om licens från Korea Orphan Drug Center , en myndighet som är etablerad för att underlätta patientens tillgång till sällsynta läkemedel i landet

Godkännande kommer att beviljas från fall till fall och patienterna kommer även få recept från sin läkare.

Sydkoreas cannabislag överträffade ett stort hinder i juli när det fick stöd av ministeriet för livsmedels- och narkotikasäkerhet, som vid den tiden skulle tillåta Epidiolex, Marinol, Cesamet och Sativex för tillstånd som epilepsi, symtom på hiv / aids och cancer relaterade behandlingar.

Ministeriet sade att en rad ändrade lagar som godkändes vid en nationell församling ökar möjligheterna till behandling för patienter med sällsynta sjukdomar.

Ett antal andra länder hade vunnit att ansluta sig till Israel som de första länderna i Asien för att tillåta medicinsk cannabis, inklusive Thailand och Malaysia .

”Sydkorea legaliserar medicinsk cannabis, även om det kommer att kontrolleras väl med begränsat produktval, utgör ett betydande genombrott för den globala cannabisindustrin”, säger Vijay Sappani, VD för Toronto-baserade Ela Capital, ett riskkapitalbolag som utforskar tillväxtmarknader i cannabisutrymmet.

Betydelsen av att Korea är det första landet i Östasien för att tillåta medicinsk cannabis på en federal nivå bör inte underskattas. Nu handlar det om när andra asiatiska länder följer Sydkorea, inte om.

Källa: Marijuana Business Daily

Skribent:Christian Österman
Tags
Translate »
Close