KrönikaNyheterPolitikSverigeViralgranskaren

LEDARKRÖNIKA: Dan Eliasson har INTE avgått!

LEDARKRÖNIKA: Dan Eliasson har INTE avgått från sin position hos polismyndigheten, utan han har snarare blivit belönad och fått en ny tjänst hos MSB som han tar vid efter 15e Februari. Än idag jobbar Dan Eliasson hos Polismyndigheten.

Avgår man, så avgår man på dagen, med möjligen avgångsvederlag eller skampålen, men istället har de stora mediahusen ”SVT, Aftonbladet, DN” gått ut med orden att Dan Eliassion ”Avgår” som om det vore sanning. När journalister skall vara så pass professionella att på ett korrekt sätt beskriva situationen. Exempelvis bättre beskrivande ord: ”Dan Eliasson blivit befordrad till ny tjänst” eller ”Dan Eliasson går vidare till ny tjänst” eller ”Dan har tvingats att byta tjänst”.

Se Polisorganisationen egna ord, som verkar totalt förbigått hela mediakåren:

Källa: polisen.se

Man kan ju undra ifall mediahusen sysslar med ”fake news” ? Eller att det finns orsak till att vilseleda?

Se mediahusens rubriker:

SVT
Aftonbladet
DN

Det är snarare en belöning som har givits till Dan Eliasson.
När man får en ny tjänst inom samma organisation (staten) så är det som regel att en ny löneförhandling genomförs där personen kan förvänta sig upp till 5-10% lönepåslag från föregående lönenivå. Och som generaldirektör eller i de här fallet som Rikspolischef så är denne ytterst ansvarig för polisorganisationen.

Det som är ytterst märkligt är att Dan Eliasson sitter kvar på sin post fram till den 15e, och risken är stor att Dan just nu i detta skede raderar epost precis som han gjorde som direktör för Försäkringskassan där han såg till att miljontals epostmeddelanden raderades. Stick i stäv mot Svensk lag. Dan hänvisade till osäkert rättsläge hos FK, som skäl till varför epost raderades, och försvårade för interna kontroller. Läs mer om detta på Expressen.

Oppositionen i riksdagen
Ytterst beklämmande att riksdagens största oppositionsparti Moderaterna verkar tycka att Dan Eliasson är kapabel att jobba som generaldirektör hos MSB (Myndigheten för Samhällsskydd ),

Moderaternas partiledares kommentar om Dan Eliasson

Men Ulf Kristersson borde ifrågasätta Dan Eliassons ord, som att Utredningsresultaten skulle ha vänt uppåt, eller att polisorganisationers omorganisation är färdigställd. När all data från BRÅ eller Polisförbundet pekar mot annorlunda negativ utveckling. Samt att Dan hade ingen polisiär erfarenhet och utbildning. (det borde ha setts som ett misstag från början att placera Dan på en sådan viktig position). Och för att inte begå samma misstag igen, med att placera en icke kvalificerad person hos MSB, så borde man finna en fd militär rådgivare, eller fd anställd hos försvarsmakten som borde istället placeras hos MSB med rätt kvalifikationer. Eller är Sveriges framtid en lekstuga?

Sverige har en tuff framtid framför sig när det gäller viktiga poster som Polis, Samhällsskydd och Militär, så kanske man kan se de nyutnämnde polischefen Anders Thornberg med erfarenhet från Säpo  och med kvalificerad utbildning borde göra skillnad? Men även denna placeringen är tveksam då Säpo var och är underställd regeringen och därmed är risken stor att vi har politisk involvering i kärnverksamheten av Sveriges skydd samt kommande Säpochef blir avgörande för vår framtid i Sverige.

Gudars skymning.

/Redaktionen

Relaterade artiklar

Translate »
Close