Hälsa & MotionJobb & UtbildningKrönikaKulturLevaSverigeTänkvärtUngdom
Populärt

KRÖNIKA: Vad vill du bli när du blir stor?


Vad vill du bli när du blir stor?                                    Det är en fråga man fått mycket när man var ett barn och som följt med en ju äldre man blivit med åren. 

Vad vill jag bli? Vad kan jag bli? Är jag smart nog för det här? Det är frågor vi ställer oss själva allt för ofta och det är frågor som gör oss tveksamma och rädda för vad som komma skall. 

Vi pressar oss själva dag som natt om vad vi ska bli och vilka möjligheter vi har i det dagliga samhället. Vad vi ska plugga, när vi ska plugga och huruvida vi kommer att klara det eller ej. 

Att vara ung, ha hela livet framför sig är något man bör tillvara mer i dagens samhälle då man sätter en enorm press på sig själv redan som ett litet barn om hur saker och ting ska se ut om 20-30 år.

Att välja vad man vill jobba med i resten av sitt liv tar tid och man ska ge sig själv den tiden annars riskerar man att gå in i väggen någon dag eller att bli deprimerad över valen man gjort som man inte riktigt trivs med. För är det verkligen värt det?

Det är okej att ta tid på sig, det är okej att inte ha allting klart när du gått ur gymnasiet och är 19 år gammal. Det är okej att inte ha hela sitt liv uttänkt riktigt ännu och det är okej att börja plugga när du är redo och känner dig trygg, oavsett ålder.

För ålder är bara en siffra och din framtid är det som står på spel. 

Ta chansen att bli något stort, något stort som inte är stort för andra men något som är stort för dig. För vad är stort för dig, vad är stort för hen och vad är stort för mig? Alla har olika syn på detta i livet och det är enbart du som kan förutsäga din framtid. 

Så, vad är det du verkligen vill bli? Vet du eller pendlar du? För oavsett vad – så är det okej. 

Ella Rose


Krönikan är krönikörens egna åsikter och representerar inte Kronbladet.

Bildkälla:
Pixabay

Tags

Ella Rose

Hej! Skicka iväg ett mejl; EllaRoose@hotmail.com om du har några frågor eller funderingar. Vill du bara följa mig på sociala medier, går det bra att klicka på Instagram knappen. Varma hälsningar, Ella Rose.

Relaterade artiklar

Translate »
Close