KrönikaValet 2018

KRÖNIKA: Så får Sverige en stabil regering som kan ta ansvar för landet

Koalitionen kan bli ett alternativ

Det parlamentariska läget är än mer akut i Sverige efter valet 2018. Det gäller för partierna att ta sitt ansvar för Sveriges bästa. Här är mitt förslag ”Koalitionen”.

Sverige står inför ett parlamentariskt kaos om inte politikerna tar ansvaret för landet. Kasta bort blocken och ta stort ansvar för Sverige! Inget av de klassiska politiska blocken har fått egen majoritet, inte ens 41 procent av väljarna stöder något av blocken. Inget parti kommer att våga regera med varken Sverigedemokraterna eller Vänsterpartiet – därför krävs det att tänka utanför boxen.


Krönikan är krönikörens egna åsikter och står inte för Kronbladets åsikter eller värderingar. 

56,8 procent

Om valresultatet står sig går det att få en stabil majoritet på hela 56,8 procent. Att de tre största partierna, om man bortser från Sverigedemokraterna, sätter sig ner och verkligen ställer upp för landet. Det är totalt oansvarigt att ha ett skakigt läge och försöka regera med under 41 procent.

Om Socialdemokraterna, 28,4 procent, Moderaterna, 19,8 procent och Centerpartiet 8,6 procent, kommer överens skulle det bli riktigt bra. Båda sidor skulle få 28,4 procent var. Namnet blir ”Koalitionen”.

Hur ska det gå till?

Det gäller för Stefan Löfvén, Ulf Kristersson och Annie Lööf att vara extremt tydliga med politiken. Att meddela att de samarbetar för landets bästa. Ge dem mandat att regera landet i fyra år – sedan kan Sverige gå till val och rösta på vilka som varit bäst i ”Koalitionen” eller i oppositionen. 2022 kommer landet få ett helt nytt parlamentariskt läge.

En gemensam budget får majoritet i Riksdagen, integrationsreformer och andra reformer får också majoritet i riksdagen.

När ”Koalitionen” presenterar sina förslag ska man vara tydlig med vilket av partierna som fått igenom sin politik, vilka har gjort avkall på vad för att få till det hela. Då vet väljarna vilka som fått igenom bra eller dåliga reformer och kan rösta efter det i september 2022.

Svälj stoltheten för Sveriges bästa!

/Tomas Hedlund


Krönikan är krönikörens egna åsikter och står inte för Kronbladets åsikter eller värderingar. Kronbladet förespråkar det fria ordet från hela åsiktsvärlden.

Tags

Relaterade artiklar

Translate »
Close