KrönikaPolitikSverigeTänkvärtVärlden

KRÖNIKA: Nationaldagen och minnet av Dagen D

Låt oss prata om det

Det är Sveriges nationaldag och den 75-åriga minnesdagen av Dagen D. Det föranleder Bladets Tomas Hedlund att skriva en krönika. Det är krönikörens egna tankar och ståndpunkt i texten.

Sveriges nationaldag 2019, samtidigt 75-års jubileum av Dagen D. Låt oss prata om det!

Jag är nationalist i den bemärkelsen att jag älskar mitt land Sverige! Jag är stolt över stt bo i det som en gång i världen var en väl fungerande välfärdsstat. Tävlar Sverige i en idrott eller på annat sätt tävlar mot andra nationer så håller jag på Sverige! Det kan tyckas fanatiskt på ett sätt, men jag älskar att tävla, jag älskar tävlingsmomentet – jag är helt enkelt nationalist! Nästan romantiskt nationalist.

Nu är jag extremt orolig för mitt kära Sverige av flera orsaker.
– vi är inte en välfärdsstat längre. Vi har underminerat den genom att ha fel fokus i politiken under årtionden. Det behövs en radikal förändring för vi ska få rika Sverige, ja landet är rikt även om det inte verkar så. Hur kan vi då tillåta att alla inte har samma rätt till sjukvård till exempel? Det är klart att vårdcentralerna och sjukhuen i Norrland kostar mer per person ön i övriga landet. Det är ett generalfel och hål i huvudet att lägga ner sjukvården där. Det är som stt säga, ”du får skylla dig själv för att du inte bor i en stad”. Skolor läggs ner och baen få åka flera timmar för att gå i skola, det borde finnas en rättighet att skolan ska finnas inom ett visst avstånd. Här finns det massor att göra och ja, det kostar. Välfärd kostar och ska få kosta!

– Sverige behöver satsa på en hållbar integrationspolitik. Det handlar inte om att exkludera de som av någon anledning invandrat till Sverige. Det handlar om hur vi ska få dem att vara inkluderade i samhället. Det gäller lika mycket från deras sida att vilja bli inkluderade. Det här behöver också kosta, det kostar att investera och integrera är att investera. Nu är det inte bara invandrare som ska integreras i det svenska samhället, vi har handikappade (om man nu får säga det utan att få skit) som också är exkluderade ur samhället – de ska också inkluderas…

– mänskliga rättigheter, det är något vi verkligen ska analysera. Helt snedvridet pratar vi om allas lika värde, vad fan är det för dravel?? Du är inte lika mycket värd, du har inte samma värde som min familj. Du kommer aldrig att ha det, du kommer aldrig att få det! Däremot har du lika stor RÄTT som alla andra. Det heter inte mänskliga RÄTTigheter för inte.

GRATTIS SVERIGE!

Nog om Sverige, men inte om vissa svenskar….

Idag för 75 år sedan startades räddningsaktionen av Europa från nazisterna. Dagen D och världen stod enade mot förtrycket där de mänskliga rättigheterna inte existerade. Det var ett krig för att utplåna folkslag, sexuella läggningar och oliktänkande. I 75 år har världen haft den här dagen att minnas tillbaka på som dagen då världen förändrades till det bättre Nu 75 år senare ser det mörkare (eller brunare) ut än på länge

Över hela Europa (utom i Danmark HEJA) drar det ihop extrema fram. Jag vill inte kalla det högerpolitik, det är bara extremt och äckligt vilken sida det än kommer från. Låt oss hoppas att Danmark tar den sväng i politiken som valresultatet visat på och att de tar täten för en hållbar välfärds-, integrations- och klimatpolitik. Att världen tar en sväng till en bättre värld. Jag fick en strimma hopp när jag vaknade i morse och hörde den troliga danska statsministern hylla ungdomen som förändrade Danmark. Låt oss förändra Sverige! Sen kan vi förändra världen!

Till dig som vill stänga landets gränser, googla fram Hans Roslings alla tal om invandring och att Sverige skulle vara fullt. För att få ett hållbart Sverige behövs det 20 miljoner invånare i landet och det finns plats för ännu fler. Så sätt fart och avla fram nya svenskar snabbt eller ta hjälp av de som kommer utifrån och vill bo här! Det är politiken och inte personerna det är fel på!!! Och ja, de invandrare som begår brott SKA straffas, även svenskar som begått brott SKA straffas – det är ju en självklarhet eller vad säger du?

Det är idag 75 år sedan Dagen D, dagen då Europa räddades av bland annat soldater från andra världsdelar. Låt inte den här dagen passera igen utan att göra Svrrige och världen en sämre plats än förra året. Om 25 år, hur minns vi Dagen D då? Minns vi den då? Jag hoppas det!

Hur ser dina tankar ut?

Ha en bra nationaldag alla svenskar (både gammelsvenskar och nysvenskar)!
🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪

Texten är krönikörens egna tankar och ståndpunkter.

Tags
Translate »
Close