Krönika

KRÖNIKA: Kina tar täten i att leda utvecklingen i världen?

Är det Kina som kommer att leda utvecklingen i framtiden?
Det finns mycket som tyder på det både ekonomiskt och för en global samhällsutveckling! För att kunna förstå innebörden i det som sagts här ovan krävs att man klargör en del begrepp. Ett uttryck är ”Den Nya Världsordningen” och ett annat är ”Globalism”.


Krönikan framför enbart krönikörens egna åsikter, och står ej för tidningen Kronbladet.se


Det har länge varit de allra rikaste och mest inflytelserika familjernas våta dröm att kunna få styra hela världen. Det finns andra som gjort det gjort det under årtusendena; det vet vi. Bara några finns kvar. Kineserna, muslimerna och de rika familjerna som Rockefeller och Rothschild.

Under det senaste århundradet har det inträffat ett antal förutsättningar för att drömmarna ska kunna infrias.

  • Världskrigen visade att hela jordklotet kunde påverkas av en enda kraft.
  • Oljan blev råvaran som hela världen cirklar kring (Rockefeller).
  • Bankerna blev globala med privatägda centralbanker som ger ut pengarna (Rothschild).
  • Islam kan erövra världen ”genom livmodern” (Muslimska Brödraskapet).
  • Kina har lyckats kontrollera sin kapitalism och har världens största befolkning.
  • Internet.

Den Nya Världsordningen innebär alltså att dessa centrala krafter kan samarbeta och skapa en kontrollerad fredlig värld, resonerar man. För att åstadkomma det måste man tänka Globalt; d.v.s. tänka bort nationer och gränser. (Islam spelar två roller; dels som fredens religion och dels som hotet som reducerar motståndsviljan hos de nationella befolkningarna.)

Tankarna har i olika sammanhang redovisats av David Rockefeller och George W H Bush.

Den som idag står på barrikaderna och öppet deklarerar denna nya globalistiska världsordning heter George Soros: en 89-årig superförmögen amerikan med ungersk bakgrund. Hans Open Society har under de senaste åren donerat mer än 20 miljarder dollar till olika grupper och institutioner i framför allt USA för att detta mål ska uppnås.

Soros anser att Donald Trump för närvarande utgör det stora hindret mot hans OpenSociety. Han arbetar därför med det Demokratiska partiet och olika aktivistgrupper för att bli av med Trump.

På senare tid har ytterligare en grupp personer blivit intresserade av den Nya Världsordningen. Det är Internetföretagen med Google, Facebook och Apple i spetsen. De kan erövra hela världen med sina produkter.

Kina har knappast tidigare gjort sig kända för att kämpa för mänskliga rättigheter. Genom sina framgångar har de dock visat att man kan kontrollera en befolkning på 1.3 miljarder och kombinera det med kapitalism.

En ny världsordning kräver kontroll. Just nu jobbar de tre Internetföretagen ( i hemlighet) nära den kinesiska regeringen för att ytterligare förbättra de kontrollsystem som kineserna har utvecklat. Är det alltför vågat att tro att resultaten av dessa försök kommer att tillämpas i väst? Viljan och förmågan att censurera misshagliga åsikter har de redan visat sig besitta.

Donald Trump är en stark motståndare till de globalistiska tankarna eftesom han anser att de innebär slutet för den amerikanska drömmen om individens frihet.

Kampen rasar nu för fullt inför öppen ridå. Nästa kapitel skrivs vid mellanårsvalet i USA den 6 november 2018. Utgången är oviss!

/Olle Reimers


Krönikan framför enbart krönikörens egna åsikter, och står ej för tidningen Kronbladet.se Vi värnar om ytttyttrandet oavsett politisk inriktning eller åsiktsbild.


Tags

Relaterade artiklar

Translate »
Close