KrönikaNyheterSverigeVärlden

KRÖNIKA: Julen är här och ikväll skall vi inmundiga julens innersta saga

Ikväll så sitter många svenska familjer som nära och kära och värmer sig med varandras närvaro och samhörighet, men det finns ju även de som nu ikväll arbetar ensamt för landets bästa inom sjukvården, polisen, brandkåren. Eller vem vet , kanske du seglar ensam på de sju haven som längtar hem för att fira julen, men istället traditionsenligt har en lite ritual för att minnas julen med ett glas värmande dryck.

Ordet jul myntades vad man vet tidigast 500 ef Kristus i  de skandinaviska länderna, men ordet är förmodligen ännu äldre och har med livet och världen att göra. En del texter från vikingatiden berättar att man ”dricker julen” vad som menas exakt är svårt att veta men det tog sin plats under midvinterblot som varade den 21-22a December men att datumet flyttades för att bli mer kristet till att firas på protestantisk tid 24e december då katoliker firar den 25e och fram.

Ikväll på TV100.se så går sagan om Jesus födelse från klockan 17:40 och sedan i repris ca 19:30 och sagan är ju en del av den svenska kulturen och dess berättelse om vad som binder oss samman och hur vi tar hand om vänner som familj och släkt. Det är ett sätt att binda oss samman i en nation och är viktigt för ett samhälle att hålla ihop.  Det går aldrig att ersätta.

Kronbladet.se har nu sedan 2017 till snart 2019 varit med om en hel del arbeten att bygga tidningen att kontakta personer som myndigheter för närmast dagligen publicera alster för att roa, upplysa och informera om nyheter. Allt från nöje, hälsa, mat, drama, nyheter, sport, och som våra personliga krönikor och massa andra intressanta artiklar.

En del utmaningar har vi varit med om och fler utmaningar kommer det att bli, men
vi på Kronbladet.se önskar er alla en riktigt riktigt God Jul och God fortsättning!

 

/Kronbladet redaktion

Bildkälla:
Pixabay

Tags
Translate »
Close