LevaMat & Dryck

Julens tre bästa snapsar – nu är de här

Julen är familjens högtid, en tid att umgås med nära och kära och en tid för att få ett välbehövligt avbrott i vardagsstressen.

Se till att få en riktigt god jul och förbered dig väl med rätt dryck till läckerheterna som hör julen till.

Tre passande snapsar

Nu är julen i snabbt antågande och årets snapsar har just anlänt. Från första november fanns dessa julens snapsar att tillgå hos systembolaget. Nu kan det vara hög tid att hitta den perfekta snapsen till julbordet och slippa den stressen närmare dopparedagen. Här kommer tre härliga tips på några snapsar som täcker hela julbordets alla smaker. I år har Systembolaget valt att ta in 2017 års stora nyhet, O.P. Anderson Julakvavit, tillsammans med den moderna klassikern Prima Julsnaps och limiterade Bröndums Julakvavit.

2017 års stora nyhet är tillbaka

O.P.Anderson julakvavit som original är kryddat med anis, kummin och fänkål men har komplimenterats med pomerans, sherry, cognac och kanel. För att få en rund och fyllig ton har den lagrats på cognacfat. Snapsen passar till hela julbordet men är speciellt passande till köttbullar, prinskorv och övrigt småvarmt som går att finna på julbordet.

Mer info O.P.Anderson julakvavit>>>

 

 

Nyhet på systembolaget

Bröndums är den äldsta och mest anrika snapstillverkaren i Danmark och i år är första gången systembolaget tar in den i sitt sortiment. Bröndums julakvavit släpps i en begränsad upplaga så den kan bli slutsåld innan julens ankomst. Snapsen har en hög alkoholhalt 45 procent och är kryddad med kummin, citronskal och dillfrö.

Smaken är komplex och kraftfull och citronskalet ger en liten friskhet som gör att
snapsen passar mycket väl till fisk och skaldjur på julbordet. Denna julakvavit passar även utmärkt till dom smakrika och goda ostar som hör julen till.

Mer info Bröndums julakvavit>>>

Trotjänaren

Sist men inte minst är en trotjänare som har funnits på systembolaget i hela 24 år. Prima julsnaps är en årgångssnaps som har nytt recept varje år och många har sedan blivit egna produkter men sedan 2014 är receptet det samma.

Snapsen är kryddad med den klassiska blandningen av fänkål, anis och kummin samt cognac och dadlar.Det unika med denna snaps är att den passar till det söta på julbordet kola, knäcken och chokladen. Det som gör att den passar så väl till dessertbordet är den avrundade sötman från dadlar.

Mer info Prima julsnaps>>>

Tänk på

Är du orolig för att du eller någon i din närhet konsumerar för mycket alkohol, kontakta alkohollinjen.
Kör aldrig ett fordon när du har konsumerat alkohol.
Avstå alkohol när du umgås med barn.

Skribent Roger Olsson
Tags

Roger Olsson

Skribent, resa, nöje, TV

Relaterade artiklar

Translate »
Close