Mat & DryckUngdom

Ibland vill man bara ha något gott

Muffins utan ägg och mjölk

Många tänker att man gärna skulle vilja ha något gott men man hittar inte något och man har inte alla ingredienserna som till exempel mjölk och ägg.

Det är väldigt svårt att hitta recept på muffins som faktiskt inte innehåller mjölk och ägg. Men, till slut fann jag ett som faktiskt fungerade väldigt bra! Muffinsen blev väldigt fina och fluffiga.

De var snabba att tillaga och fungerar som en bra fika. Det enda som behövs är:

Mjöl, bakpulver, vaniljsocker, socker, kakao, vatten och olja.

4 dl vetemjöl
1 dl kakao
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2½ dl vatten
3/4 dl Olja / mjölk- och sojafritt flytande margarin eller 75g smält mjölk- och sojafritt margarin

Blanda alla torra ingredienserna och häll sedan i vattnet och oljan och vispa ihop till en smet, det blir en tjock smet. Den här smeten blir perfekt till en muffins panna för 12 muffins. Grädda i 225ºC i ca 15-20 min.
Använder du pappersformar blir de mindre och du får korta ner gräddningstiden till ca 10 min

 

Skribent: Marielle Österman

Relaterade artiklar

Translate »
Close