Lokala nyheterTeknikVärlden

Hybridkonflikt i Syrien mellan Usa och Ryssland

Chefen för den Amerikanska militärens Special Operations Command, sa på onsdagen att ”flygvapnets A 130 slagskeppen är nödvändiga för att tillhandahålla  luftunderstöd till dom Amerikanska styrkorna och dom Usa stödda rebellerna i Syrien, men dom störs ut av bugg utrustning.

Ryssland och USA har en hybridkonflikt mot varandra och det är mycket sannolikt att det är dom som ligger bakom dessa attacker där man stör ut varandras utrustning.

Den elektroniska krigföringsmiljön i Syrien ”är den mest aggressiva på jorden”, sa Armé generalen Tony Thomas på en intelligence konferens i USA, motståndarna ”testar oss varje dag, dom förstör vår kommunikation och stänger ner  våra AC-130´s med mera.”

Idag är den syrisk demokratiska styrkorna (SDF) Amerikanska militärens bästa allierade i kampen mot ISIS i Syrien, vilket bidrar till att dom tagit tillbaka ca 90 procent av det territorium som tidigare tagits av ISIS.

Den består av drygt 50 000 syriska kurdiska och arabiska rebeller och det finns för närvarande cirka 2000 amerikanska trupper i Syrien.

Onsdag var inte första gången General Thomas har varit så framträdande om Syrien i en offentlig miljö.

Thomas har tidigare sagt till kurdiska ledare som kämpade mot den islamiska staten (ISIS) i Syrien att de behövde byta sitt ”varumärke” från YPG till något annat efter som Turkiet anser YPG vara en terrororganisation.

 

Källa: GEOINT 2018, The Drive

Foto: DVIDS, The Drive

Skribent: Christian Österman

Försvara dig i trängda situationer!

Relaterade artiklar

Translate »
Close