Film och TvKulturNöjeStreming-tips

Här är Viaplays nya maskot

En påhittig ekorre som heter Fixie ska bli barnens guide till Viaplays utbud av filmer och TV-serier i höst. Hon bor i Playland, landet bakom TV-skärmen och ska hjälpa barnen med allt från tekniska tips till att röra sig mer och bli intresserade av tekniska lösningar så som att se till att filmen börjar när de ska och att fixa andra tekniska problem.

Tillsammans med elvispdrönaren och sidekicken Elvis samt sin egenbyggda robotarm ska Fixie se till att filmerna och TV-serierna ska börja i tid och att inga buggar bråkar. Viaplay har tagit hjälp av en förstaklass från Eriksdalsskolan i Stockholm för att få hjälp från själva målgruppen.

– Fixi kom till för att vi ville skapa en karaktär som ska vara budbärare för Viaplay Kids, en person som kan bli barnens bästa vän. Fixi är Viaplays teknikfixare och den som är bakom skärmarna och ser till att alla filmer och serier kommer ut till barnen, säger programledaren och manusförfattaren Sara Edwardsson, i ett pressmeddelande.

Samtidigt som maskoten dyker upp senare i höst lanseras också en TV-serie med namnet ”Fixie i Playland” som ska sändas i 20 avsnitt och vänder sig till tittare mellan fem och åtta år.

– Med Fixi vill vi ge Viaplay en personlighet med tydliga värderingar som kan bygga en relation med hela familjen. I den snabbt ökande konkurrensen på streamingmarknaden tror vi att det är viktigt att ha en djupare relation med våra kunder. Fixi är en följeslagare för barnen som kommer att bli hjärtat i en underhållande, engagerande och utbildande plattform, men Fixi kommer också jobba för att motverka stillasittande genom att uppmana barnen att aktivera sig fysiskt, säger Alexander Bastin på Viaplay.

Mer nöje på Bladet.se

Foto: Viaplay

Tags
Translate »
Close