Lokala nyheterResaSenaste nyttStockholms länSverige

Gröna linjen avstängd mellan T-centralen och Slussen

Efter att den röda Linjen mellan T-centralen och Slussen har varit avstängd är det sen en tid tillbaka dags för den gröna linjen att drabbas av samma trafikstörning.

Till och med den 12 augusti går det alltså inga tåg på den gröna linjen mellan T-centralen och Slussen. Orsaken är renoveringen av Söderströmsbron som ska pågå under sex veckor i sommar. SL hänvisar istället att man tar den röda linjen under den sträckan. Tågen från Skarpnäck och Farsta strand går bara till Slussen och vänder och tågen från Hässelby strand går till T-centralen och vänder sen.

– Detta påverkar framförallt resenärerna på tunnelbanans Gröna linje med glesare trafik, förlängda restider och trängsel i rusningstrafik, säger Fredrik Cavalli-Björkman, på trafikförvaltningen i Region Stockholm i ett pressmeddelnde.

Glesare trafik

Utbyggnaden av tunnelbanan gör även att inga tåg går mellan Globen och Gullmarsplan, tunnelbanans linje 19 går endast mellan Mellan Hagsätra och Globen från den 24 juni till den 17 augusti. Eftersom tågen endast rullar på ett spår under den här perioden blir det också glesare mellan avgångarna:

  • Tågen mellan Vällingby och Hässelby strand går som tätast var 12:e minut.
  • Tågen mellan T-centralen och Hötorget går som tätast var 12:e minut.
  • Tågen mellan Hötorget och Vällingby går som tätast var 6:e minut.

Dessutom rustar man upp stationen vid Fridhemsplan vilket gör att inga tåg alls stannar där mellan 13 juni till och med den 1 september.

– Järnvägssträckan mellan Stockholm Central och Stockholms södra är den mest trafikerade i hela landet, så upprustningen är avgörande för att punktligheten i hela landet ska förbättras. För fjärr- och regionaltågsresenärer söderifrån innebär detta att man måste byta till pendeltåg vid Flemingsberg eller Stockholms södra för att komma till Stockholms City och vidare norrut. För att underlätta för resenärerna kommer vi, tillsammans med SL, MTR och övriga tågbolag, att ha personal på plats som hjälper resenärer tillrätta, säger Helena Sundberg, på Trafikverket i ett pressmeddelande.

Mer Resor på Kronbladet.se

Foto: SL

Tags
Translate »
Close