Film och TvGranskningLokala nyheterNyheter

Förundersökning i Metoo fallet mot Lasse Kronér inled

Den 24 januari 2018 beslutade kammaråklagare Stefan Lind att lägga ned förundersökningen som var i samband med metoo-rörelsen där en tidigare praktikant på SVT  polisanmälde Lasse Kronér för sexuella trakasserier. 

Beslutet överklagades och nu har vice överåklagare Mikael Björk på Utvecklingscentrum Göteborg beslutat att inte återuppta den förundersökningen.

”Jag har gått igenom ärendet och delar bedömningen att förundersökningen angående sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning och sexuellt ofredande ska läggas ner. Det finns därför inte skäl att ändra åklagarens beslut” säger Mikael Björk.

Målsägaren var praktikant på SVT under delar av 2012, 2013 och 2014 och det är under denna tid som händelserna ska ha ägt rum. I förundersökningen har målsäganden förhörts ett flertal gånger och det har också hållits förhör med ett antal vittnen.

Enligt Expressen hade Lasse Kronér skickat hundratals sms till kvinnans privata nummer under inspelningen av SVT:s underhållningsprogram ”Doobidoo” för några år sedan. Då ska kvinnan ha varit praktikant på kanalen.

Lasse Kronér ska ha berättat att han och kvinnan senare varit ett par under en period. Men enligt uppgifter till Expressen ska kvinnan ha känt sig tvingad att ingå i en sexuell relation med honom.

Men i förundersökningen och i begäran om överprövningen har det framkommit uppgifter som gör att det finns anledning att anta att kränkande fotografering har skett mot samma målsägande. Mikael Björk har därför beslutat att förundersökning ska inledas i detta ärende. En åklagare på Göteborgs åklagarkammare kommer att leda den förundersökningen.

 

Källa: Vice överåklagare Mikael Björk, Expressen

Foto: Wikipedia

Skribent: Christian Österman

Försvara dig i trängda situationer!

Relaterade artiklar

Translate »
Close