Annat & UppsnappatKrönikaTänkvärt

Flyttade till London 1 dygn och blev eftersökt av Interpol!

När jag var i 20 årsåldern var jag mycket impulsiv, fick jag en ide så skulle det ske direkt, helst nu. Lite så är jag fortfarande 20 år senare, men har lärt mej att tänka efter lite mer innan.

I alla fall, det hade tagit slut med min pojkvän sen några år och jag fick impulsen att fly, då det var en liten stad jag bodde i så ville jag inte springa på honom med jämna mellanrum.
Jag hade något år innan varit i London på semester och älskade staden, det var nu jag fick en snilleblixt, jag ska söka jobb där och flytta dit.
Sagt och gjort, jag sökte jobb och fick napp på hotell i staden Reading en bit utanför London. Där skulle jag vara lite allt i allo, vara i receptionen, frukosten, städning osv.
Jag sålde av alla mina möbler och bokade biljett, drog fast alla tyckte jag förhastade mej.

Jag hittade till hotellet utan problem, kände mej riktigt stolt över mej själv.
När jag kom in i receptionen kom en kille fram till mej och gav mej ett par bilnycklar. Jag sa tack så mycket, men så i samma sekund undra jag vad jag ska göra med nycklarna. Så jag ropar efter honom att det här är inte mina nycklar, jo det är det, nej säger jag bestämt, men han gav sig inte det var mina nycklar.
Men när jag berättade att jag har ju inte ens körkort då gav han sig äntligen.

Jag checkade in på mitt rum (man fick bo på hotellet gratis 2 veckor) och började packa upp. Sen gick jag ner och pratade med chefen som gav mej lite arbetskläder och förklarade lite hur jobbet fungerade. Jag tittade på kläderna och kände paniken välla över mej, kort kort kjol, min stora skräck, jag har inte kroppen att bära upp detta. Jag känner direkt här kan jag inte jobba.
Jag går ner på stan och hittar en resebyrå där en tjej som heter Julie hjälper mej att boka en resa hem redan nästa dag.

När jag sedan nästa dag checkar ut från hotellet blir personalen lite förvånad och konflikträdd som jag var så vågade jag inte berätta att jag tar flyget hem igen, så jag sa att jag har hittat en lägenhet som jag flyttar till, vi ses på måndag.

På Heathrow flygplats ringer jag en kompis och hon erbjuder sig att åka 30 mil till Arlanda och hämta mej. Hos henne bor jag sedan några dagar tills jag vågar samla mod att ringa mamma och säga att hon hade rätt, jag kanske inte skulle flyttat till London i alla fall.

3 dagar efter jag kommit hem så ringer telefonen och jag hör en röst i andra änden säga att det är från Interpol som undrar vart jag är, hotellet hade blivit oroliga då jag inte hade dykt upp på måndagen som jag skulle.
Med lite eftersök av interpol hittade de ett nummer till en kompis jag ringt från hotellrummet, som gav dem mitt nummer så de kunde få tag i mej.
De hade redan anat att jag åkt hem till Sverige, men ville ha svart på vitt att jag var ok.

Så här i efterhand är det en lite rolig merit jag har att jag flyttat till London i ett dygn å blivit eftersökt av interpol, men då det hände skämdes jag som en hund.
När jag sedan några månader senare fick nästa ide och flyttade till Stockholm var det inte många av mina vänner som trodde att jag skulle bli kvar, det högsta någon satsade var att jag skulle bli kvar 3 veckor. I somras var det 17 år sedan jag flyttade hit och jag har aldrig ångrat mej.

Så en lärdom till alla unga, tänk efter lite innan ni tar förhastade beslut annars kan man bli efterlyst.

//Jennie Andersson

 

Tags

jennie andersson

Redaktör

12 Kommentarer

  1. Det var väl lite så jag tänkte själv, men det var bara gratis i 2 veckor… Så här i efterhand kan jag ju tycka att det var dumt jag inte stannade kvar, men jag var bara en rädd 20 åring då.. Hade nog gjort lite annorlunda idag…

  2. Kommentera gärna med ris eller ros. Vi på kronbladet älskar kommentarer och önskar mängder av tankar från er läsare, men vi önskar vårdat språk. Allt omoget kommer vi tyvärr lägga i vår papperskorg. Så säg vad du vill men med en mogen vinkel. Tack så mycket hälsningar Mattias Wåhlin, chefredaktrör, punkt!

  3. ta en blid från andra hållet och gör slut så flyttar vi till London, pussar och kramar i massor. jag kan ge dig allt du önskar.

Translate »
Close