Viralgranskaren

Falska nyheter om Tom Pettys död

Tom Petty fick tidigare under måndagen 2a oktober ett andningsuppehåll som pågick i flera minuter innan ambulansen kom till undsättning, han blev förklarad hjärndöd när han kom till sjukhuset, men dog egentligen kl 06 på morgonen den 3e oktober.

Men enligt lagen i Kalifornien bedöms han fortfarande vara vid liv trots att han är hjärndöd. Svensk mainstream media med bland annat Aftonbladet / Expressen gick snabbt ut med notisen att Tom Petty var död – vilket är felaktigt.

Korrigerade senare av medier till:

Tom Pettys familj har beordrat sjukhuset att inte sätta in några livräddande maskiner ifall de behövs utan familjen vill att rockikonen somnar in så smärtfritt som möjligt, han förklarades död dagen efter händelsen kl.06, 3e Oktober. Må han vila i frid.

Att en person bedöms som hjärndöd är att likställa med att personer är död om inte livsuppehållande personer håller individen vid liv.

 

Falsk fakra Toms död :

http://www.expressen.se/noje/stjarnan-medvetslos-fick-hjartstillestand/

 

Mer fakta om rockikonen

Thomas Earl ”Tom” Petty, född 20 oktober 1950 i Gainesville, Florida, är en amerikansk rockmusiker, sångare, multiinstrumentalist, låtskrivare och skådespelare. Han sjunger i bandet Tom Petty & the Heartbreakers och var medlem i Traveling Wilburys. Källa: Wikipedia 

 

Relaterade artiklar

Translate »
Close