Lokala nyheterNyheterVärlden

Eventuellt terrordåd vid yrkeshögskola var vansinnesdåd

19 studenter har dödats och minst 47 har skadats

19 studenter har dödats och minst 47 har skadats i en massaker på en skola idag, Polisen misstänkte ursprungligen en terrorattack, men man beskriver det nu som massmord.

Explosion på yrkeshögskola på Krim myndigheterna säger att minst tio personer har dödats och mer än 50 skadats till följd av explosionen vid en yrkeshögskolan som ligger vid Kerch nära svarta havet.

Dmitry Peskov, talesman för Rysslands president Vladimir Putin berättar att tjänstemän letar efter bevis för en eventuell terroristattack.

Peskov sade att Putin har instruerat utredare och underrättelsetjänster att genomföra en grundlig sondering och man yttrycker sina kondoleanser till offrens familjer.

Rysslands anti-terrorism utskottet säger att explosionen som dödade 10 personer vid ett kollegium på Krim utlöstes av Improviserade sprängämnen eller en så kallad IED, det är en bomb konstruerad och placerad på ett sätt som helt eller delvis bryter mot konventionell militär taktik. De kan även vara delvis gjorda av konventionella militära sprängämnen, såsom en artillerigranat, ihopkopplade med en tändanordning.

Den nationella anti-terrorism utskottet sade i ett uttalande att explosionen vid yrkeshögskolan på Kerch vid östra Krim orsakades av en oidentifierad explosiv enhet.

Krim ligger i Ukraina och har sedan 2014 tagits över av Ryssland och detta utlöste kraftiga västerländska sanktioner mot Ryssland.

En 19-årig ex-student gick in i en skolmatsal och avfyrade ett vapen och han dödade 19 studenter och sitt egna liv berättar en tjänsteman.

Skräckslagna studenter sprang runt och skrek under attacken på Kertj Polytechnic College.

En elev berättar ”Det var en kille med en pistol som sköt alla. Jag visste inte vad jag skulle göra’. En annan person berättar ”Väggarna var täckta av blod, vi klättrade över staketet för att fly från skolan.

Skolansrektor berättar ”Det var massor av barnkroppar som låg överallt.”

Skribent: Christian Österman

Tags

Relaterade artiklar

Translate »
Close