GranskningLokala nyheterNyheterPolitikSverige

Det svåra arbetet som ger ris till dom i blått

Vi på Kronbladet skulle vilja uppmärksamma en yrkesgrupp som allt för ofta får Ris istället för Ros, alla Ordningsvakter, väktare, samt blåljus personal får ofta inte någon respekt av vare sig media eller privatpersoner och även om dom gör allt dom kan för att se till att du kan känna dig säker och sova gott på natten så vill dom flesta attackera dom.

Tänk er själva att jobba osammanhängande tider precis som vårdpersonalen gör över hela landet så gör även Polis, Väktare och övrig blåljuspersonal just det dag efter dag, här nedan kommer ett händelseförlopp som tyvärr blir vanligare i Sverige än både Media samt Politiker inte vill erkänna eller prata öppet om.

Polisen Christoffer Bohman skriver om en händelse som skedde 10 mars i Kista:

För ett par dagar sedan räddade polis tillsammans med ordningsvakter sannolikt livet på en skottskadad person i Kista. En person som utan deras handlingskraftiga och snabba åtgärder troligtvis hade varit död nu.

Vi beskylls ibland för att jobba emot området istället för med det. En villfarelse som jag sörjer då jag känner mina kollegors inställning väl.

Jag hoppas att detta inlägg dels skapar förståelse för det svåra och tuffa jobb våra poliser och ordningsvakter har och dels visualiserar våra polisers ständiga strävan för ett tryggare Järva.

Mina tankar går idag till alla de som utsatts och då menar jag även de som tvingats bevittna detta hänsynslösa våld.

Jag är också stolt polis. Stolt över den senaste tidens goda arbete med flertalet frihetsberövade i pågående mordutredningar. Alla vapenbeslag. Alla knarkbeslag men framförallt stolt över de som jobbade igår.

Christoffer Bohman
Bitr. Lokalpolisområdeschef
Rinkeby

Händelseförlopp: 

10 mars 21.15, Mord/dråp, försök, Stockholms län Polis får samtal om skottlossning i närheten till en restaurang i Kista. Två personer är skadade.

De skadade förs till sjukhus med ambulans, skadeläget är oklart.

Brottsrubricering: försök till mord.

Uppdatering 11 mars klockan 09:00

En av de skjutna är lindrigt skadad. För den andre personen är skadeläget fortfarande oklart.

Uppdatering klockan 14:30

Den andre skadade har inte livshotande skador.

Vi på Kronbladet vill tacka all vår uniformerade personal över Sverige för deras otröttliga arbete med att försöka göra Sverige till ett bättre Land och hoppas att vi kan bidra till att sprida informationen över deras situation .

Tags

Relaterade artiklar

Translate »
Close