PolitikSverigeValet 2018

Det blir inget nyval – makten står på spel

Det blir inget nyval om man läser hur resultatet blev under riksdagsvalet 2018. Likaså finns det utrymme för Centerpartiet (C) och Liberalerna (L) att komma undan utan ansvar när det bildas en ny socialistisk regering pga av deras beslut att inte vilja stödja M och KD för en ny regering eller alt vila sig på SD genom en så kallad socialliberal regering som Alliansen är.
Vi kommer även att skriva om röda skor och om framtiden samt om de 3 orsakerna till varför det inte blir nyval. Självklart finns det fler orsaker men vi tar det väsentliga ur vårt konservativa och rojalistiska perspektiv.

Många väljare ropar om nyval, oftast inom det konservativa blocket och vem vill inte ha ett nyval nu när resultatet egentligen säger att det borgerliga blocket är störst och de borgerliga skulle kunna vila sig på Sverigedemokraterna (SD)? Det är precis som det socialistiska blocket gör med att vila sig på det kommunistiska partiet Vänsterpartiet (V).
Men frågan rör sig mest om makt, att riskera förlora makten vill inte många partier,  och det ser ut som att vi nu får tre block – Socialistiska blocket med S, V, MP sedan de två nya blocken som Socialliberala blocket med L och C och slutligen det Konservativa blocket med M, KD och SD.

Vi kan börja med att det finns en skillnad mellan Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna som gör att övriga partier inte vill samarbeta, samt det finns också två skillnader som har med det praktiska att göra som realpolitik,
här nedan listar vi dem.

Första skillnaden är ideologisk blocköverskridande med ett och halvt undantag: Vänsterpartiet är för mångkultur och utraderande av  svensk kultur medan Sverigedemokraterna och halvt som halvt Kristdemokraterna förespråkar Svensk kultur i sina program. Se vår tidigare artikel om kultur i partiprogrammen >> Denna skillnad kan man även se på SVT sista partiledardebatt
där Annie Lööf och Ebba Bush Thor går till hård attack mot Jimmy Åkesson när han pratar
om Svenskhet. Det går inte för de andra partierna att gå SD till mötes, för då stoppar omvandlingen av
det svenska samhället till en global marknad där man ser etnisk homogen kultur som ett problem. Att få ett
samhälle där andra kulturer som kommer till Sverige måste anpassa sig till majoritetskulturen är inte gillad av dagens rådande globala politik.
Ordet ”berika” får en viss avsmak i ens mun, men det är vad ett samhälle alltid har gjort, med eller utan assimilering då ett samhället alltid utvecklas av påverkan. Men på vems villkor?  Vänsterglobalism eller konservativ globalism? Om sådana ord existerar.

Det finns andra mer direkta orsaker till varför det inte blir nyval.

Den andra orsaken att många partier kommer att förlora på ett nyval som Miljöpartiet (MP), C och L men även Socialdemokraterna (S) kommer att förlora om man ser på hur partilojaliteten  är i de respektive partierna, se artikel om partilojalitet >>
Ett litet parti som Miljöpartiet vill inte ha nyval och de sitter nu i den gamla regeringen och även socialdemokraterna riskerar på ett nyval då delar av deras nya väljare förmodligen har en långsam rörelse att åter gå till valurnan. Även potentiella samarbeten från det socialliberala blocket med C och L kommer inte heller vilja ha nyval då deras resultat var marginella och knappt ett steg framåt, har mer på att vinna att stödja en socialistisk regering men märk väl_ de kommer inte vilja ingå i den. Om C och L väljer att ingå så kommer deras argument att falla inför nästa val, att de inte vill vara ett stödhjul åt socialismen. Men faktum att det är precis vad de blir, men i det praktiska realpolitiken kommer de säga att de gör blocköverskridande överenskommelser för ämne till ämne och inte stödjer den socialistiska regeringen i sin helhet. DÅ kommer det till C och L, att inför nästa val att övertyga detta för sina väljare samt potentiellt nya.

Sista orsaken till varför det inte blir nyval heter Moderaterna (M) som inte vill ha ett nyval då de har det perfekta tillfället att få en nystart på ny politik inför 2022.  M kan nu hela tiden säga att de stod för sina ord att inte stödja S och får nu en chans att ta väljare från SD samt nya väljare från C och L som kommer se M ett parti att lita på, oavsett om M är kända för att just svika sina vallöften, och gör allt för makten precis som S.
Det betyder att partiet SD kommer få en tuff framtid framför sig inför valet 2022 om det inte får ny politik eller kan påvisa hur M egentligen bedriver sin politik ute i landet.  Exempelvis är M i Stockholms kommun
en direkt motsats mot moderpartiets officiella vilja, då M i Stockholm hellre vill regera med ett socialliberalt block. Det är där SD behöver påvisa inför 2022 om de ska ha en chans att växa eller se samarbeten med M och KD.

Och om framtiden
Valet 2022 kommer att handla givetvis om många saker men precis som man nu talade inför 2018 om svenska värderingar och normer så blir valet 2022 en fråga om kulturell svensk identitet vara inte vara, och om hur samhället skall utvecklas sig på vems villkor och att grupp ställs mot grupp.  Det är inte en munter framtid att se oss framför där splittring och oenighet kommer att råda.  Men det går att råda bot om man just ser identitet till kultur som en faktor och gemensam plattform för framtiden att stå på tillsammans.
Men garanterat många obekväma beslut måste tas och detta måste förankras med väljarna så att alla är med på tåget som det så fint brukar heta.

Vi på ledarredaktionen lovar att äta Annie Lööfs röda sko i form av en bitter tårta om detta scenario här ovan blir fel. Bildbevis kommer då att bifogas när tårtan eventuellt inmundigas.

/Kronbladets Ledarredaktion

 

 

Tags

Relaterade artiklar

Translate »
Close