NäringslivPolitikValet 2018Världen

BREXIT: EU är rädda för Storbritanniens fördelar inom näringslivet

EU har valt att gå Storbritannien till mötes ifall sociala regler och miljökrav efterlevs.

BREXIT: Europeiska Unionen (EU)  har nu erbjudit en möjlighet för Storbritannien (UK) att lämna unionen om sociala regleringar och framtida miljöregler från EU även efterlevs.

EU har lagt fram en ide inför mötet i Österrike i Salzburg nästa månad som följer en modell kallad för ”Jersey modellen ” som används i förhandlingar och om UK är beredda att använda det, så kan man tänka sig att handel och fri rörlighet kan undantas.
Inför toppmötet nästa månad så hoppas EU att Therese May  (UK) och hennes regering tar det första steget i en början av en slutgiltig förhandling.

Men EU räds britternas näringsliv att de ska ge UK fördelar mot europeiska företagande, citat från Daily Mail:

Förhandlarna lovar att se till UK håller sig till befintliga miljö- och sociala skyddsnivåer inom EU, men det ger landet möjlighet att fatta beslut mycket snabbare än Bryssel.
EU: s medlemsstater är oroliga för att Storbritannien kommer att använda denna möjlighet och kraft för att avvika från miljölagar – vilket ger landet konkurrenskraft mot resterande EU.
Och förhandlarna från EU är fast beslutna att hålla UK tätt bunden till sina regler och byråkrati – trots Brexit.

Mötet nästa månad i Salzburg
EU-toppmötet den 18-20e September kommer ha sitt huvudfokus om illegal invandring samt att diskutera Brexit förhandlingarna.

Källor

Daily Mail
Tax Research UK

Bild
Reuters

Tags
Translate »
Close