Musik

Både gammalt och nytt

musik när den är som bäst

Chase Holfelder är en sångare/låtskrivare/producent som bor i Raleigh, North Carolina, USA. Jag kom över honom av en ren slump för ett tag sedan och det är absolut värt att lyssna på honom. Jag tror inte att han är slutet till något skivbolag men hans musik har spelats både i Amerikanska ”Dancing with the stars” och ESPN’s ”Sunday NFL Countdown”.

Han startde sin ”Major to Minor” serie på YouTube i april 2014 när han laddade upp sin A capella version av ”Star-Sprangled Banner” till kanalen och han har producerat cirka 20 videor till serien. Kanalen har 400.000 prenumeranter. 

I september 2015 sammanställde Chase ett Major to Minor album som innehåller bland annat hans versioner av: ”Girls Just Wanna Have fun”, ”Every Breath You Take”, ”I Dreamed a Dream” och ”Star-Sprangled Banner”. Website: chaseholfelder.com

Foto: Wikimedia

Charles Otto CharliePuth Jr., född 2 december 1991 i New Jersey är också en ny bekantskap för mig som jag kom över härom dagen när jag skulle hitta material till den här artikeln. Jag insåg ju rätt snabbt dock att jag har hört hans låt ”Attention” många gånger utan att tänka på att det är Charlie som sjunger den.

Hans debut singel ”Marvin Gaye” kom etta på topplistorna i Australien, New Zeeland, Irland och Storbritannien. Hans första studioalbum Nine Track Mind släpptes i januari 2016. 

Foto: Wikimedia

John Clayton Mayer, född 16 oktober 1977 i Bridgeport, Connecticut,är en amerikansk singer-songwriter/gitarrist. Mayer började på Berklee Collage of Music innan han flyttade till Atlanta, Georgia 1998, där han började jobba på sina två första album, ”Heavier Things” och ”Room For Squares”, båda albumen nådde multi-platinastatus. 2003 vann han en Grammy för låten ”Your Body Is A Wonerland”. Mayer far är jude, hans mor är kristen och han växte upp med båda religionerna.

Mayer är mindre känd för sin stand-up komedi, sin design och han har skrivit texter för diverse tidningar. 2009 spelde han ”Human Nature” på Michael Jacksons begravning.

Anledningen till att jag skriver om Mayer nu är att han har släppt en ny singel nu som heter ”New Light” som jag tycker är värd att lyssnas på och så kan man ju botanisera mer i den musik som John har gjort. Jag tycker själv att han är en fantastisk musiker. Website: johnmayer.com 

Spellistan: Kronbladet – Melanie på Spotify.

Skribent: Melanie Mattsson

Relaterade artiklar

Translate »
Close