KulturNyheterSverige

Årets kvinnor

Foto: pixabay.com

Idag på Internationella kvinnodagen, publicerar Expressen en i mitt tycke patetisk lista över Sveriges ”mäktigaste och viktigaste” kvinnor.
Inte ett enda ”kontroversiellt” namn finns med på denna PK-lista, så här kommer min egen topp-10.

1. Katerina Janouch
För att hon riskerar liv och lem samt försörjning då hon sätter fingret på vad som har gått snett i Sverige. Hon vägrar vika sig. På katerinamagasin.se publiceras kontinuerligt läsvärda texter av såväl Janouch själv, som andra skribenter.

2. Ann Heberlein
Hon har bytt sida i migrationsdebatten och delar numera fritt och öppet med sig av sina åsikter. Det är en fröjd att se henne bli arg och riktigt ryta ifrån i debatter.

3. Alice Teodorescu
Hon har gjort GP till att bli en av mainstream medias mest läsvärda tidningar. Skriver krönikor med en alltid lika vass penna och hon briljerar och ”äger” varenda debatt hon deltar i.

4. Rebecca Weidmo Uvell
Har under flera år stått för riktigt bra ”gräv” på bloggen. Såna ”gräv” som journalister borde ägna sig åt, men istället kysser de makthavarnas bakdelar.

5. Sakine Madon
Även hon en lysande krönikör som inte räds att ta tag i ”obekväma” ämnen.

6. Nalin Pekgul
Har i väldigt många år varnat för den pågående islamiseringen och hedersvåldet som kommer med den. För det har hon blivit bespottad men nu inser var och varannan svensk att Pekgul hade rätt hela tiden.

7. Paulina Neuding
Med ett stilfullt språk tar även Neuding upp ”obekväma” sanningar, och har så gjort i många, många år. Alltid lika läsvärd.

8. Magda Gad
Denna modiga kvinna rapporterar från världens värsta krigshärdar. Hatten av, helt enkelt.

9. Carolin Dahlman
En halvny stjärna på min himmel. Skriver insiktsfulla texter i Kristiandstadbladet och vinner varje debatt i varje TV-soffan som hon sätter sig i.

10. Sara Mohammad 
En av grundarna av riksorganisationen GAPF (Glöm aldrig Pela och Fadime). Ger sig inte i kampen mot hedersförtryck och hederskultur. Tar gärna en debatt om slöjans vara eller icke vara. En riktig kämpe!

Tags

Relaterade artiklar

2 Kommentarer

  1. Jag orkade bara kolla på de 15 första i Expressens lista och sen mådde jag för illa för att fortsätta.

    Därför var det glädjande att läsa din lista i stället, för den ger mig ett litet hopp om ett Sverige även i framtiden!

  2. Tack, Stig. Jag plågade mig igenom hela Expressens lista. När Ernman dök upp så var jag nära att slänga datorn i väggen. Och Alice Bah som tvåa… Jistanes!

Translate »
Close